Magazinul Cocor va fi redeschis in septembrie

Marti, 25 Mai 2010, ora 11:58
1914 citiri
Magazinul Cocor va fi redeschis in septembrie

Magazinul Cocor din Bucuresti, inchis in 2008 pentru extindere si modernizare, va fi redeschis in luna septembrie, in prezent centrul fiind inchiriat in proportie de 74%, potrivit unui anunt al companiei, informeaza Mediafax.

La inceputul anului trecut, compania Cocor (COCR), proprietara magazinului, a anuntat ca va deschide unitatea in luna mai daca gradul de inchiriere va fi de peste 85%, in caz contrar urmand sa fie relansat in septembrie. Redeschiderea magazinului a fost programata initial pentru 2009, dar a fost amanata, potrivit proprietarilor, la solicitarea retailerilor.

Reconstructia a inceput in anul 2008 si a durat doi ani, printr-o investitie de 24,5 milioane de euro finantata din surse proprii si printr-un credit de 19 milioane euro.

"Pana in prezent s-au achitat aproximativ 22,5 milioane de euro plus TVA si mai sunt de platit circa doua milioane de euro plus TVA", se precizeaza in anunt.

Pe langa consolidarea seismica, lucrarile de modernizare au vizat si marirea suprafetei construita de la 10.000 de metri patrati la 25.000 de metri patrati, in timp ce suprafata inchiriabila a crescut de la 6.000 metri patrati la 10.000 metri patrati.

Contractele de inchiriere definitivate acopera 74% din suprafata inchiriabila si doar cele cu garantii materiale reprezinta 34% din aria comerciala destinata inchirierii.

Pana in prezent, proiectul Cocor Department Store, asa cum a fost redenumit magazinul, a atras aproape 90 de branduri, printre acestea numarandu-se Laura Biagiotti, Calvin Klein Jeans, Celios, Eden Spa, Pierre Cardin, Guara, Levi's kids.

"Din punct de vedere al chiriilor, Cocor se situeaza peste nivelul luat in calcul la momentul cand au fost intocmite planurile de finantare si fezabilitate ale proiectului, respectiv 58 euro pe metru patrat fata de 55 euro pe metru patrat", se mentioneaza in anunt.

#redeschidere magazin cocor chirii retaileri , #Chirie