Piata chiriilor s-a stabilizat:Care sunt preturile in Bucuresti

Joi, 10 Mai 2012, ora 14:00
2850 citiri
Piata chiriilor s-a stabilizat:Care sunt preturile in Bucuresti

Pretul chiriilor s-a stabilizat in ultimul an, fluctuatiile de pret fiind minime, potrivit unei analize anunturiparticulari.ro.

Astfel, garsonierele raman sub pragul de 230 euro, proprietarii solicitand o chirie medie de 226 euro in luna aprilie, cu 2% mai putin fata de acelasi interval al anului trecut, dar cu doar 1% mai putin fata de luna martie 2012.

Chiria medie solicitata pentru apartamentele de doua camere a inregistrat si ea o usoara scadere fata de aprilie 2011, de la 328 euro, la 316, dar in stagnare fata de luna martie 2012. In cazul apartamentelor de 3 camere, chiria medie pastreaza tendinta de usoara scadere, de la 464 euro in aprilie 2011, la 457 euro in luna proaspat incheiata.

Apartamentele de 4 camere sunt singurele care au inregistrat o crestere pe interval de un an, avand o variatie de +2%, urcand de la o chirie medie solicitata de 669 euro la 685 euro. Raportat insa la luna martie 2012, observam o scadere de 5%.

Cu toate acestea, analistii de la anunturiparticulari.ro observa o tendinta de crestere a ofertelor, cu 16% mai mare in aprilie 2012, fata de aceeasi perioada a anului trecut:

"Luand in considerare acest excedent de oferte, putem trage concluzia ca preturile incep sa se relaxeze, iar piata este in prezent mai dinamica. Pe acest fond, persoanele aflate in chirie se muta mai des si cu o mai mare usurinta", se arata in comunicat.

Cel mai stabil cartier bucurestean: Drumul Taberei

Drumul Taberei se dovedeste a fi cea mai constanta zona in ceea ce priveste chiriile solicitate de proprietari. Facand o comparatie cu luna aprilie a anului trecut, fluctuatiile sunt la nivelul a cativa euro, iar pe tot parcursul ultimelor 12 luni, nu se inregistreaza diferente mai mari de 25 euro.

"Principalul motiv pentru care Drumul Taberei isi mentine stabilitatea chiar si pe intervale mari de timp este numarul ridicat de oferte inregistrate lunar in aceasta zona. In plus, vorbim despre un cartier destinat in special locuirii, unde chiriile medii se situeaza sub media Bucurestiului, cererea fiind de aceea ridicata", precizeaza specialistii anunturiparticulari.ro.

In cazul garsonierelor, vorbim despre o scadere de 5 euro, de la 221 euro, la 216 in aprilie 2012, echivalentul a -2%. Pentru cei interesati de inchirierea unui apartament de doua camere, situatia din aprilie 2012 pare trasa la indigo cu cea din urma cu exact un an: 273 euro chiria medie solicitata in luna proaspat incheiata, fata de 272 euro in urma cu exact un an.

Cea mai mare diferenta s-a inregistrat in cazul apartamentelor de trei camere, unde observam o crestere de 4% fata de aprilie 2011, de la 341 euro/ luna, la 355 euro. Unitatile de 4 camere nu fac nici ele exceptie de la stabilitate, desi numarul ofertelor este lunar considerabil mai mic fata de celelalte tipuri de apartamente si deci presiunea preturilor nu ar trebui sa fie atat de mare. Daca in urma cu 12 luni, proprietarii solicitau o chirie medie de 363 euro, in prezent, inchirierea pe luna ajunge la 368 euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#stabilizare pret chirii, #chirii Bucuresti, #pret mediu chirie , #Chirie