Piata materialelor de constructii, declin de pana la 30% in T2

Miercuri, 28 Iulie 2010, ora 14:17
1886 citiri
Piata materialelor de constructii, declin de pana la 30% in T2

Baumix estimeaza ca piata materialelor de constructii va scadea cu 20- 30% in cel de-al doilea trimestru din acest an fata de perioada similara din 2009, dupa o scadere de 30% in primele trei luni, a comunicat miercuri compania, conform NewsIn.

In 2009, piata materialelor de constructii a scazut cu circa 27% fata de anul anterior si ar putea inregistra o scadere de pina la 30 % in 2010, in lipsa proiectelor noi, au precizat reprezentantii companiei.

Baumix a anuntat ca productivitatea companiei a crescut cu 40%, datorita masurilor de eficientizare a activitatii luate in ultimele luni.

"Cand scade piata, cea mai buna metoda de a contracara efectele negative este aceea de a te focusa pe eficientizarea activitatii.

In acest sens, 2009 si 2010 sunt ani de cotitura, in care am facut analize temeinice din punct de vedere economic si tehnic si am decis eliminarea tuturor costurilor care nu se mai justificau," a declarat director in cadrul Baumix, Razvan Bobe.

Cea mai importanta masura luata pentru eficientizarea procesului de productie a fost relocarea fabricii de la Gherla prin extinderea unitatii de la Ploiesti, care a dus la reducerea importanta a costurilor de chirie, regie, transport si a permis o mai buna coordonare a proceselor.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#baumix, #piata, #materiale, #constructii, #proiecte , #Chirie