Profitul operational al Immoeast a scazut cu 22%

Joi, 20 Martie 2008, ora 11:30
1285 citiri
Profitul operational al Immoeast a scazut cu 22%

Investitorul imobiliar austriac Immoeast a anuntat joi ca a inregistrat o reducere a valorii activelor in al treilea trimestru si a afisat o scadere de 22% a profitului operational in primele noua luni ale anului fiscal curent, relateaza Reuters. "Immoeast a ales sa continue prudent in actuala situatie neclara a pietei", a anuntat compania.


Unitatea Immofinanz a grupului imobiliar austriac a afisat o scadere a castigurilor inainte de taxe si dobanzi (EBIT) la 123,6 milioane euro in primele noua luni ce s-au incheiat in decembrie, in timp ce castigurile inainte de taxe (EBT) au crescut cu 9%, la 221,9 milioane euro.


Immoeast, care are ca piete principale Romania, Ungaria, Polonia, Bulgaria si Cehia, a anuntat ca pietele continua sa inregistreze o crestere a nivelului chiriilor si o scadere a procentului de neocupare.


Compania a mai anuntat ca activitatea de dezvoltare a inceput sa incetineasca pentru ca finantarea proiectelor a devenit mai dificila, ceea ce va reduce numarul noilor constructii.


Immoeast a adaugat ca a vandut patru proprietati sau participatii in cadrul proprietatilor, in valoare totala de 200 milioane euro, si ca se afla intr-un stadiu avansat in negocieri pentru vanzari similare, in valoare totala de 300 milioane euro.


Valoarea neta per actiune a crescut in primele noua luni cu 12,7%, la 10,13 euro.


Numarul de proprietati a atins, la sfirsitul perioadei luata in calcul, 448 de unitati, in crestere cu 88,6% fata de aceeasi perioada a anului precedent, cand Immoeast avea 244 de proprietati.


Proprietatile din Romania reprezentau, la sfarsitul perioadei in calcul, 30,8% din portofoliul total al Immoeast.


Suprafata inchiriabila a crescut in aceasta perioada cu 69%, la 5.662,407 metri patrati, fata de 3.351,366 metri patrati in 2006.


Valoarea proprietatilor a atins, de la sfarsitul lui octombrie 10,8 miliarde euro, in crestere cu 104,8% fata de aceeasi perioada din 2006. Atunci, valoarea proprietatilor era de 5,3 miliarde euro.


Capitalizarea companiei a inregistrat in perioada analizata o crestere de 28%, la 7 miliarde dolari, fata de 5,4 miliarde dolari in anul precedent.


Immoeast detine pe piata romaneasca proprietati evaluate la peste 1,4 miliarde de euro. Immoeast a anuntat ca dispune, pana in anul 2010, de un buget de 731 milioane de euro pentru achizitii si dezvoltari imobiliare pe piata romaneasca, astfel ca valoarea portofoliului detinut in Romania va creste in urmatorii trei ani la 2,1 miliarde de euro.