Segmentul office bucurestean are printre cele mai mari potentiale de dezvoltare din UE

Luni, 02 Mai 2011, ora 15:36
1472 citiri
Segmentul office bucurestean are printre cele mai mari potentiale de dezvoltare din UE

Segmentul de birouri din Bucurest se afla, alturi de pietele de birouri din Budapesta, orasele germane si centru Londrei, pe lista localitatilor unde exista cel mai mare potential de revenire pe termen scurt si mediu, conform unei analiza efectuate de Kink Sturge, transmite Mediafax.

"Previziunile economice arata ca vom vedea o imbunatatire modesta in majoritatea pietelor de birouri din Europa.

Cel mai mare potential de revenire pe termen scurt si mediu il au orasele germane, Bucuresti, Budapesta si Central London unde este prognozata cea mai mare crestere a numarului de locuri de munca", considera reprezentantii companiei de consultanta imobiliara.

Autorii studiului citeaza in acest sens datele Oxford Economics, potrivit carora Bucurestiul va avea in perioada 2010-2015 cea mai mare crestere a numarului de locuri de munca, respectiv de 4,8%. Frankfurt se afla pe locul doi cu un avans de 3,2%, iar pe trei Budapesta cu 3%.

Munchen se plaseaza pe urmatoarea pozitie cu o crestere estimata de 2,7%, in timp ce pentru Londra se prognozeaza un avans de 2,5%.

"Cresterea economica din 2010 a asigurat platforma necesara pentru o imbunatatire generala a pietelor de birouri din Europa.

Modesta crestere economica prognozata pentru 2011 ar trebui sa sprijine in continuare acest sector, dar nu vom vedea o crestere spectaculoasa pe pietele din Europa, ceea ce va determina o continuare a preocuparii chiriasilor pe consolidarea si pe renegocierea contractelor de inchiriere", apreciaza King Sturge.

Cele mai performante piete de birouri din Europa in 2010 au fost Londra, Paris, Varsovia si Moscova, unde chiriile au avut cresteri de doua cifre, in timp ce la polul opus s-au aflat Dublin, Atena si Praga, singurele unde au avut loc scaderi ale chiriilor. In Bucuresti, chiriile s-au stabilizat in a doua jumatate a anului trecut.

#segment office, #piata office, #segment birouri , #Chirie