Colliers si-a dublat portofoliul de clienti anul acesta

Luni, 23 Iulie 2012, ora 15:14
1688 citiri
Colliers si-a dublat portofoliul de clienti anul acesta

Colliers International Romania si-a crescut cu 100% portofoliul de clienti pentru activitatea de property management, dupa primele sase luni ale lui 2012, comparativ cu sfarsitul anului 2011.

Potrivit companiei imobiliare, cresterea s-a concretizat intr-un numar dublu de proiecte fata de finalul anului 2011.

"Problema principala cu care se confrunta dezvoltatorii din Romania este plecarea chiriasilor din cladire, ce arata semne de acutizare in actualul climat economic. Pentru succesul unui proiect in piata, este necesar un property manager bun, care sa prezinte neutralitate in fata chiriasilor, sa aiba cunostinte solide din piata si sa detina abilitati de negociere si relationare cu clientii", a spus Ilinca Paun, managing director Colliers International Romania.

Lansat la inceputul anului 2011, departamentul de Property Management al companiei Colliers lucreaza in prezent la 11 proiecte in Bucuresti si in tara, pentru care ofera servicii de consultanta, property management sau consiliere in vederea certificarii verzi a cladirilor.

In prezent, suprafata cumulata a proprietatilor pentru care Colliers ofera servicii de property management totalizeaza 100.000 de metri patrati, o valoare dubla fata de cea inregistrata la finele anului 2011, iar strategia de dezvoltare viitoare vizeaza consolidarea expertizei pe segmentele de office, retail si industrial.

"Pornind de la expertiza Colliers pe plan local si international, vizam obiective similare celor atinse pe pietele dezvoltate din Europa, cum ar fi o rata de colectare a chiriilor de 98% in primele zile ale lunii sau reducerea consumului de energie cu minim 25% pentru cladirile cu certificare verde. Suntem convinsi ca in viitor acest impact va spori, in contextul alinierii Romaniei la initiativele europene de incurajare a constructiilor sustenabile, asa cum este politica recent adoptata la Cluj, vizand reducerea taxei pentru proprietarii de cladiri verzi", explica Stefania Baldovinescu, director al Departamentului de Property Management din cadrul Colliers International.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Colliers portofoliu clienti, #Colliers clienti 2012, #Colliers servicii property management, #servicii Colliers , #Firme imobiliare