Compania estoniana IPC va construi 670 de locuinte in Bucuresti, investitie de 75 milioane euro

Luni, 12 Februarie 2007, ora 05:35
1229 citiri

Compania estoniana IPC Real Estate va aloca 75 de milioane de euro pentru constructia a trei ansambluri rezidentiale in Bucuresti, care vor cuprinde peste 670 de apartamente, a anuntat dezvoltatorul.

Doua dintre proiecte sunt amplasate pe strada Fizicienilor din Bucuresti. Unul dintre acestea va cuprinde un imobil de apartamente structurat pe 15 etaje, cu 120 de locuinte. Investitia alocata acestui imobil este de 15 milioane de euro.

Al doilea proiect din strada Fizicienilor presupune constructia a trei imobile cu 15 etaje, care vor cuprinde in total peste 290 de apartamente, valoarea investitiei fiind estimata la 30 de milioane de euro, potrivit datelor dezvoltatorului.

Compania va construi al treilea complex rezidential pe strada Contesti, pentru care va aloca 30 de milioane de euro. Proiectul, format din mai multe blocuri cu noua etaje, va cuprinde 250 de apartamente.

Lucrarile de constructie a celor trei proiecte nu au inceput inca, acestea aflandu-se in diverse stadii de pregatire. Finalizarea constructiilor este prevazuta pentru anul 2008.

Locuintele vor fi destinate persoanelor cu venituri medii, conform dezvoltatorului.

La inceputul anului, IPC Real Estate a achizitionat un teren, in judetul Timis, cu o suprafata de 30.000 de metri patrati, pentru care a platit aproape 500.000 de euro. Compania intentioneaza sa dezvolte pe acest teren un proiect rezidential.

Pentru finantarea proiectelor, firma a lansat vehiculul de investitii IPC Romanian Land Portfolio.

IPC Real Estate face parte din grupul estonian IPC si vizeaza in special investitii in Romania.

IPC Real Estate detine pe piata romaneasca si firma imobiliara Arco Real Estate Consulting, infiintata in parteneriat cu firma Arco Vara.

Grupul IPC, cu activitati in domeniul dezvoltarilor, investitiilor si brokerajului imobiliar, detine 15 companii, cu birouri in Estonia, Olanda si Romania.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.mediafax.ro/ target=_blank>Mediafax</a>)