Muntele vinde repede garsoniera

Miercuri, 11 Iulie 2007, ora 09:47
1029 citiri

Proprietarii care vor sa cumpere o garsoniera la munte au la dispozitie putine oferte. Garsonierele se gasesc intr-un numar foarte mic pe site-urile agentiilor imobiliare. Potrivit analizei agentiei imobiliare Mervani, pe propriul site, doar 7% din oferta de locuinte la bloc este reprezentata de garsoniere.

Din 138 de oferte disponibile pe site-ul agentiei la vanzare, doar 13 erau apartamente cu o camera. "Este greusa cumperi o garsoniera la munte pentru ca acestea sint cele mai cautate. Cei mai multi cumparatori cauta o a locuinta ieftina la munte, o casa de vacanta. Este suficienta o camera, sa aiba unde sa doarma si sa faca un ceai dimineata", ne-a spus Ciprian Kore, directorul agentiei Mervani, adaugind ca garsonierele in ansamblurile rezidentiale noi se vind in ritm de una-doua pe saptamina.

La polul opus se situeaza apartamentele cu mai mult de trei camere. Acestea sunt putine la vanzare pentru ca nu se cumpara. "Lumea se fereste sa cumpere drept casa de vacanta apartamente de patru camere. Sunt mai mari si presupun cheltuieli de intretinere mai mari", a amintit Ciprian Kore. Oferta de apartamente cu mai mult de trei camere este mai mare decat a garsonierelor cu 1%. "Cunosc proprietari care compartimenteaza apartamentele cu mai mult de trei camere, le transforma in doua apartamente cu cite doua camere pentru a le putea vinde", a mai spus Ciprian Kore.

Continuarea in <a href=http://www.cotidianul.ro/index.php?id=12192&art=32008&cHash=51dcea6e3b>Cotidianul</a>

<b>Bloombiz</b>