Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Psihologi, profesori sau economisti investesc 60 milioane euro in imobiliare

Psihologi, profesori sau economisti investesc 60 milioane euro in imobiliare
Mai multi investitori persoane fizice din Romania, fosti profesori, psihologi sau economisti vor aloca circa 60 de milioane de euro pentru dezvoltarea unor proiecte rezidentiale in Bucuresti si Sibiu, totalizand peste 260 de apartamente si vile.

27.000 euro costa o garsoniera la Costinesti si 725.000 euro un penthouse in Baneasa

Alte astfel de proiecte vor fi dezvoltate in Constanta. Investitorii spun ca banii provin fie din credite bancare, fie ca urmare a unor afaceri inspirate cu terenuri sau din ani de munca peste hotare. Proiectele sunt expuse in cadrul Targului National de Imobiliare (tIMOn), care are loc in perioada 12-16 decembrie la World Trade Plaza.Cea mai mare investitie-in valoare de 25 milioane euro apartine omului de afaceri Ion Rosu si va fi dezvoltata langa Bolintin Vale, cu un total de 60 de case. Constructia va fi realizata prin intermediul firmei Corsarul Rosu, detinuta de Ion Rosu.

Un alt proiect este Mayer Residence, dezvoltat de firma Valentin Construct Imob, controlata de Mircea Gradisteanu, care dupa opt ani in care a lucrat ca economist la o firma cu capital american a decis sa investeasca pe piata imobiliara. Proiectul este amplasat in zona Berceni, va cuprinde 64 de apartamente in doua blocuri, reprezentand o investitie de patru milioane de euro. O alta investitie apartine familiei Daniel si Nicoleta Ionita si va fi realizata in Otopeni, suma totala investita fiind estimata la 12 milioane euro.

"Ne-am intors in tara dupa 26 de ani petrecuti in Australia. Eu sunt profesoara de engleza, iar sotul meu este psiholog. in urma cu trei-patru ani am cumparat mai multe terenuri pe care o parte le-am vandut, iar cu banii obtinuti am inceput sa dezvoltam proiecte proprii", a declarat pentru Mediafax Nicoleta Ionita. Elite Residence, un alt proiect imobiliar dezvoltat de o persoana fizica este amplasat in zona Pipera din Bucuresti si va cuprinde 20 de apartamente de lux. Ansamblul reprezinta o investitie de sase milioane de euro si apartine omului de afaceri Babu Nicolae.

Pentru Capitala, garsonierele ajung la 49.000 euro

Fondurile necesare dezvoltarii proiectului au fost obtinute din credite bancare. Tot o persoana fizica va investi cinci milioane de euro intr-un proiect de 30 de apartamente, in zona Titan. IOR Residence va avea doua, trei si cinci camere si va fi finalizat la sfarsitul anului 2008. La Sibiu, trei oameni de afaceri vor construi un complex de 70 de vile, dezvoltat prin intermediul firmei Teia Construct. Investitia pentru realizarea proiectului se ridica la zece milioane de euro, iar vilele vor fi construite pe un teren de 48.000 de metri patrati.

8.000 de noi locuinte

Cea mai ieftina locuinta oferita spre vanzare in cadrul celei de-a noua editii a tIMOn costa 27.000 de euro si este situata in complexul Sea View Residence din Costinesti, iar cea mai scumpa ajunge la 720.000 de euro, fiind vorba de un penthouse in Baneasa. Cel putin acestea sunt preturile in acest moment, mai ales ca multe dintre locuinte exista doar pe hartie. Pentru Capitala, exista oferte cu 49.000 euro pentru garsoniere, iar apartamentele cu doua si trei camere pot fi achizitionate la preturi cuprinse intre 120.000 si 160.000 de euro.


Vilele au preturi cuprinse intre 290.000 de euro in cadrul ansamblului rezidential Atlantic si 340.000 de euro in cadrul complexului La Riviere, prezentat in premiera cu ocazia editiei a noua a targului. Potrivit datelor firmei Admedia Consulta, organizatorul expozitiei, la aceasta editie sunt expuse peste 8.000 de locuinte, apartamente si vile, cu o valoare de vanzare de circa 2,5 miliarde de euro.

<a href=http://www.gandul.info/economia/psihologi-profesori-sau-economisti-investesc-60-milioane-euro-in-imobiliare.html?3936;2303499/ target=_blank>Gandul</a>Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1097 ori