Proiectul falimentar Verdi Park Bucuresti, scos la licitatie pentru circa 5 mil. de euro

Joi, 23 August 2012, ora 16:17
3467 citiri
Proiectul falimentar Verdi Park Bucuresti, scos la licitatie pentru circa 5 mil. de euro

Complexul imobiliar de lux Verdi Park din Bucuresti, care se afla in faliment, va fi scos la licitatie de catre lichidatorul judiciar la un pret de pornire de patru milioane de euro. Licitatia va avea loc pe data de 10 septembrie.

Firma Meridian Land, dezvoltatorul acestui imobil, are o datorie de 4,96 milioane de euro catre Alpha Bank, iar firma de constructii Marcora Constructii are o creanta de 350 mii de euro.

Verdi Park este situat in sectorul 2, intre Parcul Verdi si Lacul Floreasca. Cladirea are cinci niveluri si cuprinde 11 apartamente.

Toate cele 11 apartamente au suprafete mai mari de 92 de metri patrati si costau in 2010 intre 285.000 de euro si 1,6 milioane de euro.

Administratorul judiciar vrea sa vanda in bloc imobilul si terenul de 800 de metri patrati.

Firma Meridian Land, controlata de Emil Oprea, a intrat in faliment la sfarsitul anului trecut, pe fondul incapacitatii de a plati dobanzile la creditele contractate.

Procedura de faliment a fost declansata la cererea firmei Euro Insol, care este si administratul judiciar al Hidroelectrica.

La inceputul anului 2010, instanta a admis cererea Meridian Land de intrare in insolventa si a desemnat ca administrator judiciar firma Dinu, Urse si Asoc. La solicitarea creditorului majoritar, Alpha Bank, administratorul judiciar a fost inlocuit un an mai tarziu cu firma Euro Insol.

La data intrarii in insolventa, asociatul unic al Meridian Land, Emil Oprea, a declarat ca masura are ca singura cauza intarzierile firmei de constructii la finalizarea complexului. Potrivit lui Oprea, constructia trebuia finalizata in 14 luni, dar lucrarule s-au intins pe trei ani, perioada in care firma a fost nevoita sa plateasca dobanzi la credite.

Complexul de apartamente a fost evaluat in 2009 de CBRE la 20 de milioane de euro, potrivit reprezentantului Meridian. Pana acum nu a fost vandut niciun apartament din imobil.

#imobil Verdi Park licitatie, #licitatie complex lux Bucuresti, #vanzare complex imobiliar lux, #Verdi Park licitatie , #Imobiliare lux