Dedeman intra in forta pe piata de real estate achizitionand cladirile de birouri The Bridge

Miercuri, 01 August 2018, ora 17:47
4660 citiri
Dedeman intra in forta pe piata de real estate achizitionand cladirile de birouri The Bridge

Forte Partners, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de pe piata de birouri, a semnat vanzarea integrala a proiectului de birouri THE BRIDGE catre grupul Dedeman, consemnand cea mai importanta tranzactie de real estate din 2018.

Proiectul The Bridge, care cuprinde trei faze si va avea o suprafata de aproximativ 80.000 mp, va fi preluat de catre grupul Dedeman. Prima faza a fost inchiriata integral catre chiriasi precum BCR si IBM, a doua faza se afla in constructie si a fost preinchiriata catre UPC, Schlumberger si Medicover, iar faza a treia se afla in stadiul de pregatire.

"Aceasta tranzactie marcheaza un moment de referinta pentru piata imobiliara locala, dar si pentru economia romaneasca. Am aratat ca un dezvoltator roman poate concura cu marile grupuri internationale pe o piata foarte dinamica si ca poate incheia tranzactii de anvergura. Multumim grupului Dedeman pentru ca au ales sa faca primul pas pe acest segment de piata cu proiectul The Bridge", a declarat Geo Margescu, CEO si co-fondator Forte Partners.

"Proiectul The Bridge este unul dintre cele mai atractive de pe piata de real estate si achizitia lui va consolida activitatea grupului Dedeman. Standardele ridicate de sustenabilitate si eficienta ale cladirilor de birouri dezvoltate de Forte Partners sunt cele pe care le urmarim si noi in toate business-urile pe care le detinem. Speram sa marcam un nou inceput pentru antreprenorii romani, care sa aduca mai multa incredere in dezvoltarea si achizitionarea de proiecte de anvergura", a declarat Dragos Paval, CEO Dedeman.

Grupul Dedeman, cu o cifra de afaceri in 2017 de peste 1,37 miliarde de euro, este detinut de fratii Dragos si Adrian Paval, cei mai puternici antreprenori romani.

Dedeman este cel mai mare angajator roman, cu peste 10.000 de angajati, avand cea mai intinsa retea de comert cu amanuntul, ce cuprinde 48 de magazine de bricolaj, doua centre logistice si parc auto propriu.

Recent, Grupul Dedeman a preluat o participatie de peste 50% din producatorul de caramizi Cemacon din Cluj-Napoca. Tranzactia a inclus companiile Cemacon SA si Cemacon Real Estate.

Proiectul de birouri THE BRIDGE, dezvoltat de Forte Partners, a primit recent certificarea LEED Platinum, cu cel mai ridicat scor de certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) acordat de US Green Building Council (USGBC) unei proprietati din Romania.

Forte Partners, fondat in 2014, este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari de pe piata. Compania a dezvoltat pana in prezent un portofoliu de proiecte in valoare de peste 300 de milioane de euro, atat in sectorul de birouri, cat si in cel rezidential.

Forte Partners a dezvoltat cladirile de birouri Stefan cel Mare Building, Nova Building si The Bridge 1, precum si proiectul rezidential Londra 27 si are in derulare proiectele The Bridge 2, Calderon 80 si Aviatiei Park.

Proiectele Forte Partners au primit recunoastere nationala si internationala pentru calitatea arhitecturii - Londra 27 a obtinut premiul "Arhitectura locuintei" la Anuala de Arhitectura 2017, iar Stefan cel Mare Building a primit The American Architecture Prize 2017 si Best Small Office Development of the Year.

#Dedeman birouri Bridge , #Inchiriere birouri