Avantajele investirii in apartamente de lux

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 11:25
1869 citiri
Avantajele investirii in apartamente de lux

Investitiile in apartamente de lux au trecut printr-un declin intre 2008 si 2011, insa incepand cu 2014 trendul investirii in apartamente de inchiriat regim hotelier se afla iarasi pe o panta ascendenta si stabila, dupa cum sustin expertii in imobiliare.

Chiar daca bucurestenii nu mai prezinta un interes crescut pentru apartamentele de lux din zonele rezidentiale din Bucuresti din cauza costurilor exorbitante, investitorii imobiliari au vazut o oportunitate de dezvoltare in investirea in apartamente de inchiriat regim hotelier.

Tot mai multi turisti si oameni de afaceri prefera o astfel de cazare regim hotelier care face luxul accesibil si care confera un grad de intimitate mult mai ridicat decat cel din hotelurile de lux.

Apartamente de lux - oportunitate de investitie

Strainii si romanii deopotriva au remarcat existenta unei veritable oportunitati de investitie in piata imobiliara prin inchirieri apartamente in regim hotelier.

Avantul investitiilor in apartamente de lux nu poate fi trecut cu vederea, sectorul imobiliar romanesc incepand sa atraga din nou investitii importante atat din partea companiilor straine cat si din partea romanilor care aleg sa faca investitii din surse proprii.

Sectorul imobiliarelor din Romania ocupa astfel un loc important intre statele din Europa Centrala si de Est, in special in Capitala, unde sunt in desfasurare numeroase proiecte ce beneficiaza de capital strain.

Companiile straine investesc milioane de euro in constructia de imobile rezidentiale sau de birouri, pe care apoi le vand sau le inchiriaza. Profitul obtinut in astfel de investitii in tarile din Europa de Est este mai mare decat in tarile vest-europene, dar si riscurile sunt mai ridicate pentru ca depind in mod direct de sistemul bancar.

Acesta este unul dintre principalele motive pentru care multi dintre investitorii romani care se ocupa de partea de dezvoltare imobiliara prefera sa investeasca bani din surse proprii.

Segmentul de apartamente de lux de inchiriat Bucuresti reprezinta o investitie ce aduce un profit anual intre 5 si 8% brut, dovedindu-se una dintre cele mai profitabile idei de afaceri in Bucuresti si un sector foarte atractiv pentru investitorii imobiliari.

Desigur, profitul este direct proportional cu tipul proprietatii, insa zonele premium sunt cele mai solicitate zone pentru chirie de catre expati.

Nu trebuie scos din calcul faptul ca aceste apartamente de lux de inchiriat Bucuresti nu au ca prim scop rezervarile pe termen scurt.

Chiar daca majoritatea site-urilor de inchirieri apartamente Bucuresti din zone de lux se adreseaza si turistilor veniti sa-si petreaca chiar si un weekend aici, target-ul principal il reprezinta cei veniti in Bucuresti pentru o sedere pe o perioada mai lunga, atat din alte tari cat si din alte orase din Romania.

Inchirieri apartamente Bucuresti - pariul pe lux

Asadar, tot mai multi investitori imobiliari au acceptat acest pariu pe lux, investind tot mai mult in zone premium, conditii si servicii tot mai bune. Numarul tranzactiilor cu locuinte de lux din Bucuresti a crescut cu nu mai putin de 12% in 2014, incurajand mai departe dezvoltatorii sa inceapa proiecte de dimensiuni mai mari pe acest segment.

In timp de familiile mai numeroase sau chiar si cuplurile tinere prefera sa achizitioneze apartamente de 3 sau 4 camere, cei mai multi investitori aleg apartamentele de lux cu 2 camere. Principalul motiv este faptul ca acestea au preturi mai mici datorita suprafetelor mai reduse, dar au in acelasi timp un foarte bun potential de inchiriere pentru ca se afla in zonele de top, care sunt cele mai cautate de expati.

Astfel de inchirieri apartamente Bucuresti in regim hotelier pot fi gasite in zone precum Piata Unirii, Universitate si Calea Victoriei si sunt ideale atat pentru cupluri, cat si pentru cei care calatoresc singuri.

Garsonierele din zonele premium din Capitala nu au prezentat insa acelasi interes pentru investitori, reprezentand doar 5% din locuintele cumparate in zonele de lux pana la sfarsitul lui 2014.

Investirea in apartamente de inchiriat regim hotelier din Bucuresti se dovedeste astfel o afacere tot mai profitabila, parte dintr-un trend imobiliar international in plina expansiune.

#apartament lux bucuresti, #chirie lux Bucuresti, #investitii imobiliare bucuresti , #Inchirieri apartamente