Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce variante ieftine de cazare au studentii?

Ce variante ieftine de cazare au studentii?


Studentii pot plati mai putin de 100 de euro pe luna chirie, daca inchiriaza impreuna cu unul sau mai multi prieteni un apartament sau chiar o casa la curte in Bucuresti si in celelalte orase universitare, potrivit unei analize realizate de portalul imobiliare.ro.

Astfel, in cartierul Dristor din Bucuresti, unul dintre cele mai cautate pentru inchiriere, un apartament cu doua camere poate fi inchiriat cu 250-270 euro pe luna. Astfel, costurile care revin pentru o camera scad la 125-135 euro pe luna. Tot cu 250 euro pe luna poate fi inchiriat insa si un apartament cu trei camere din zona Dristor-Baba Novac. In trei, costurile ar scadea sub 100 euro pe luna de persoana. Pe de alta parte, un apartament cu patru camere intr-o vila din zona Alba Iulia-Unirii poate fi inchiriat cu 500 euro pe luna, de unde rezulta un pret de 125 euro pe luna de persoana.

Cat ajunge chiria pentru o casa la curte

Tot pentru studenti exista si varianta de a inchiria o casa la curte impreuna cu un grup de colegi. O locuinta cu doua camere, cu o suprafata de 60 de metri patrati, din zona Timpuri Noi, poate fi inchiriata cu 240 euro pe luna, ceea ce echivaleaza cu un pret de 120 euro per camera. Cu 125 euro poate fi ocupata si o camera din patru dintr-o casa din zona Stefan cel Mare, in apropiere de Circul Globus.

In Timisoara, o garsoniera de 14-18 metri patrati situata in zona Complex Studentesc poate fi inchiriata cu cel putin 110 euro pe luna. In zona Lipovei, pe de alta parte, pretul cerut pentru o locuinta de 34 de metri patrati se ridica la 120 euro pe luna. Avand in vedere ca pentru un apartament cu doua camere confort 1 (din zonele Steaua, Lipovei sau Dorobantilor) chiria este de 150 euro, costul impartit in doi ar ajunge la doar 75 de euro. In acelasi timp, apartamente cu trei camere in zone precum Spitalul Judetean, Odobescu, Dacia sau Cetatii sunt scoase pe piata la 180-200 euro pe luna, adica mai putin de 70 de euro per camera. Totodata, apartamente cu patru camere in zone precum Lipovei, Steaua sau Freidorf pot fi inchiriate cu 300 euro pe luna, adica 75 euro per camera.

Pe segmentul de case-vile, o locuinta cu trei camere din zona Mehala are un pret cerut de 290 euro pe luna, adica mai putin de 100 euro de persoana. Pe de alta parte, proprietarul unui apartament cu patru camere intr-o vila din zona Lugojului solicita 400 euro pe luna.

In Cluj-Napoca, cel mai mic pret cerut pentru o garsoniera este de 160 euro, in zona Grigorescu. Cele mai multe oferte de apartamente monocamerale ating sau depasesc insa pragul de 200 euro pe luna. Si in acest caz, varianta de a inchiria, la comun, un apartament cu doua camere, este mai avantajoasa. Astfel, in zona Gheorgheni, chiria ceruta este de 200 euro pe luna, adica 100 euro per camera, iar cu 250-270 euro pe luna (maximum 90 euro de persoana) poate fi inchiriat un apartament cu trei camere, intr-o zona precum Manastur, Iris sau Gheorgheni. Un pret minim pentru apartamente cu patru camere este de 350 euro pe luna (in Grigorescu, Manastur, Marasti), adica mai putin de 90 euro de persoana.

In Cluj, pretul minim cerut pentru o camera intr-o vila noua ar fi de 125 euro pe luna, o casa cu patru camere dintr-o zona ca Gheorgheni sau Buna Ziua fiind scoasa la inchiriere cu 500 euro/luna.

In Iasi, chiria minima pentru garsoniere din zone precum Alexandru cel Bun, Copou sau Nicolina este de 150 euro. Pentru doua camere, cel mai mic pret cerut este de 200 euro pe luna, ceea ce echivaleaza cu un cost de 100 euro per camera, in cartierele Alexandru cel Bun, Nicolina, Arcu sau Pacurari. Si mai atractive sunt insa apartamentele cu trei camere, pentru care proprietarii cer un minim de 250 euro (putin peste 80 de euro de persoana) in zona Tatarasi sau Alexandru cel Bun. La patru camere, preturile pornesc de la 350 euro pe luna, respectiv aproape 90 euro de persoana. Pe de alta parte, o casa cu trei camere din zona Sararie-Ticau are un pret cerut de 250 euro, respectiv circa 80 euro pe camera.

Constanta, orasul cu cele mai ieftine varinate de cazare

Cea mai ieftina varianta de cazare in Constanta este inchirierea cu 250 lei pe luna (55 euro), a unei camere individuale intr-un imobil cu trei etaje special conceput pentru studenti, amplasat in zona Delfinariu. Imobilul este este complet mobilat si utilat. Pe de alta parte, o garsoniera clasica are un pret minim cerut de 150 euro, in zona I.C. Bratianu.

Un apartament cu doua camere, nemobilat, din zona Inel 1, are un pret cerut de 170 de euro pe luna, adica 85 de euro de persoana. Pe de alta parte, o locuinta cu trei camere din zona Poarta 6 poate fi inchiriata cu 250 euro pe luna (circa 80 euro de persoana). Un apartament cu patru camere, din zona Gara, costa 300 euro, ceea ce inseamna un cost individual de 75 euro. Pe de alta parte, o casa cu cinci camere din zona Casa de Cultura poate fi inchiriata cu 400 euro pe luna, respectiv 80 euro de persoana.

Lansat in ianuarie 2000, imobiliare.ro a depasit de curand pragul de 31.000 de vizitatori unici pe zi si cuprinde una dintre cele mai mare baza de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel national.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 4495 ori