Chiriile din Bucuresti fac un pas inapoi

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 10:24
1954 citiri
Chiriile din Bucuresti fac un pas inapoi

Chiriile apartamentelor din Bucuresti s-au redus cu pana la 6% in mai fata de aprilie, in timp ce pretul de inchiriere al garsonierelor a inghetat in ultima luna.

Cele mai afectate au fost chiriile apartamentelor vechi, in timp ce pe segmentul de locuinte noi s-au inregistrat chiar si usoare cresteri, arata o analiza a imobiliare.net.

Cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat la apartamentele cu 3 si 4 camere din Bucuresti, acolo unde pretul mediu de inchiriere a coborat cu 6% in mai fata de aprilie, conform unei analize imobiliare.net, care a luat in calcul pretul mediu de inchiriere al apartamentelor din Capitala.

Astfel, pretul mediu de inchiriere al unui apartament cu 3 camere din Bucuresti este de 592 de euro, fata de 632 de euro, cat era in aprilie. Aceeasi situatie se inregistreaza si in cazul apartamentelor cu 4 camere, care au scazut in mai la 933 de euro, dupa ce luna trecuta pretul mediu de inchiriere era de 992 de euro.

4,5% este procentul cu care au scazut chiriile si in cazul apartamentelor cu 2 camere din Bucuresti in ultima luna. Astfel, pretul mediu de inchiriere al unui apartament cu 2 camere a coborat pana la 376 de euro in mai, de la 394 de euro, cat era in aprilie.

Singurele locuinte care nu au inregistrat nicio fluctuatie in ultima luna sunt garsonierele, al caror pret a inghetat la 247 de euro.

Scaderi pe linie la apartamentele vechi

In ceea ce priveste anul de constructie al locuintelor, cele vechi (construite inainte de 2000) au avut parte de o scadere generalizata.

Spre exemplu, apartamentele cu 2 si 3 camere au inregistrat o scadere de 6% in ultima luna, ajungand la un pret mediu de inchiriere de 366 de euro, respectiv 507 de euro in mai, de la 390 de euro pentru un apartament cu 2 camere, respectiv 541 de euro pentru un apartament cu 3 camere, cat cereau proprietarii in aprilie.

Chiria apartamentelor cu 4 camere (construite inainte de 2000) a scazut cu 7% in ultima luna, pretul mediu cerut de proprietari in mai fiind de 797 de euro, fata de 857 de euro, cat era in aprilie.

Pretul mediu de inchiriere al garsonierelor construite inainte de 2000 este singurul care nu s-a modificat in ultima luna, proprietarii cerand suma de 253 de euro.

Variatia cea mai mare, la apartamentele noi

Pe segmentul apartamentelor noi (construite dupa 2000) se inregistreaza cea mai abrupta scadere, in cazul apartamentelor cu 2 camere. Acestea s-au prabusit cu 13%, pana la 458 de euro in mai, de la 528 de euro in aprilie, arata statisticile imobiliare.net.

Si apartamentele noi cu 3 camere au pierdut 4% in mai fata de aprilie, ajungand sa se inchirieze in medie cu 910 euro, de la 948 de euro in aprilie.

Locuinte noi care s-au bucurat de o usoara crestere in mai fata de aprilie sunt garsonierele, care au castigat 2% in ultima luna. Astfel, pretul mediu de inchiriere al unei garsoniere noi a ajuns la 267 de euro in mai, fata de 262 de euro, cat era in aprilie.

Scaderea pretului chiriilor nu este deloc neobisnuita in aceasta perioada, avand in vedere ca ne apropiem de lunile de vara, anotimp in care piata chiriilor nu este la fel de dinamica precum in lunile martie sau aprilie.

La finalul verii, insa, ne putem astepta ca preturile chiriilor sa urce vertiginos, avand in vedere cererea mare care se inregistreaza an de an in septembrie si octombrie, se mai arata in analiza imobiliare.net.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#chirii apartamente Bucuresti, #chirii apartamente vechi, #chirii apartamente noi, #chirii garsoniere , #Inchirieri apartamente