Chiriile din nordul Capitalei, cu aproape 70% mai mari decat in sud

Luni, 13 August 2012, ora 15:45
2070 citiri
Chiriile din nordul Capitalei, cu aproape 70% mai mari decat in sud

Chiriile in nordul Capitalei sunt cu pana la 70% mai scumpe, decat in cartierele din sudul Bucurestiului. In acelasi timp, nivelul mediu al chiriilor a atins, in iulie, cea mai mare scadere din ultimii cinci ani.

Astfel, chiriasii din Bucuresti platesc mai putin in iulie 2012 decat in 2007, cu pana la 40%. Cu toate acestea, evolutia inregistrata in cea de-a saptea luna a anului nu face nota discordanta de cea a ultimelor luni, incadrandu-se in evolutia preturilor de la inceputul anului.

In zona de sud a Capitalei, in Ferentari, Berceni si Giurgiului, s-au inregistrat cele mai mici chirii, comparativ cu media intregului oras. Discrepanta dintre chiriile din sud si cele din nordul Capitalei este, insa, si mai mare. In timp ce, in Berceni, pentru un apartament de trei camere, plata medie atinge 332 euro/luna, in Floreasca aceasta creste pana la 1000 de euro, arata un comunicat de presa al Anunturiparticulari.ro.

La fel, chiriasii apartamentelor de doua camere pot plati 258 de euro in Berceni, in timp ce, pentru acelasi apartament in zona Herastrau, chiria atinge 670 de euro. Cele mai mici diferente intre cele doua zone se inregistreaza la capitolul garsoniere, unde chiria atinge 196 euro pentru o garsoniera in cartierul Giurgiului si 320 euro in Baneasa.

La nivelul intregii Capitale, chiria medie in iulie a coborat la 225 euro/luna pentru o garsoniera, cu doar 1% mai putin decat in luna precedenta, in ciuda numarului de studenti care au parasit Bucurestiul. In cazul apartamentelor de doua camere, in iulie, chiria a atins 320 de euro, iar in cazul celor de trei camere, chiria a coborat la 422 de euro.

Chiria apartamentelor cu patru camere a crescut, insa, in luna iulie, pana la 663 euro/luna, cu 5% peste nivelul inregistrat la finalul lunii iunie, dar mai mica decat in urma cu un an.

Conform Anunturiparticulari.ro, in perioada urmatoare nu ne putem astepta la fluctuatii majore ale chiriilor din Bucuresti, avand in vedere evolutia din ultimele luni a pietei imobiliare, caracterizata de stabilitate. Singurul element care poate avea o influenta majora, arata studiul, este evolutia cursului valutar.

"Pentru segmentul inchirierilor rezidentiale, lunile de vara sunt recunoscute drept perioade de letargie, in care mare parte din imobile sunt eliberate de chiriasii din timpul anului, iar proprietarii asteapta venirea toamnei si, automat, a noilor generatii de studenti. De altfel, intr-o piata care, de la inceputul anului, nu a mai cunoscut oscilatii majore, este evident ca doar astfel de conjucturi de ordin social (cum este inceputul anului universitar) mai pot anima situatia din piata," releva comunicatul de presa.

#chirii Bucuresti, #chirie apartamente Bucuresti, #diferente chirii zone Bucuresti , #Inchirieri apartamente