Dezvoltatorii RAMS: Preferam sa inchiriem decat sa mai micsoram pretul locuintelor

Luni, 25 Mai 2009, ora 09:06
1125 citiri
Dezvoltatorii RAMS: Preferam sa inchiriem decat sa mai micsoram pretul locuintelor

Blocarea creditarii si numarul redus al tranzactiilor pe piata rezidentiala i-au determinat pe dezvoltatori sa identifice solutii alternative pentru a nu ramane cu locuintele goale.

Compania de dezvoltare imobiliara RAMS, care a finalizat o cladire de birouri in zona Republica din Bucuresti si are in constructie 125 de apartamente in doua proiecte rezidentiale din Bucuresti, nu va mai opera reduceri de preturi in cadrul acestor proiecte, urmand sa scoata spre inchiriere locuintele la momentul finalizarii constructiei.

"Vanzarile merg in continuare destul de prost, dar si noi tinem la pret deoarece vrem sa le pastram pentru inchiriere.

Scopul nostru in aceasta perioada este sa avem un echilibru si sa pastram o relatie buna cu bancile, deoarece cine va trece cu bine de aceasta perioada va avea numeroase oportunitati dupa", a declarat Bogdan Nastase, director si unul dintre actionarii companiei.

Tin la pret

Firma are in constructie 82 de apartamente in zona Pantelimon si 43 de apartamente in Tineretului, a caror livrare va incepe in luna septembrie a acestui an.

Proiectele prevad si etape ulterioare, a caror constructie va fi insa amanata.

Etaje goale in cladirile de birouri

"Veniturile din chirii ne permit sa ne acoperim ratele la banca.

Cladirea de birouri este inchiriata acum in procent de 60%.

Avem trei etaje goale si discutii cu mai multe companii, dar inca nu suntem atat de presati incat sa acceptam ofertele de 10-12 euro/metrul patrat, cat ne-a fost oferit in ultima perioada", spune Nastase. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proiecte, # creditare, # companie, # tranzactii , #Inchirieri