Galon, GTC: piata de retail, la un pas de prabusire

Luni, 08 Noiembrie 2010, ora 09:02
2115 citiri
Galon, GTC: piata de retail, la un pas de prabusire

Shimon Galon, seful dezvoltatorului imobiliar GTC Romania, spune ca piata de retail se va prabusi daca Guvernul nu va lua masuri prin care populatia sa inceapa sa cumpere din nou, considerand ca dezvoltatorii si retalerii au facut deja tot ce au avut la indemana sa atraga clienti, transmite Mediafax.

"Anul trecut lucrurile stateau pe loc, anul acesta a inceput bine, dar dupa masurile adoptate de Guvern, in ultimele luni au disparut cumparatorii. Unii nu mai au bani, iar cei care au bani ii baga mai adanc in buzunar. Schimbarea nu poate veni decat din partea Guvernului.

Niciun investitor particular nu poate sa puna piata in miscare.

Tot ce a fost in mana investitorilor s-a facut: dezvoltatorii au oferit chirii mai mici, retailerii au dat reduceri", a declarat agentiei MEDIAFAX Shimon Galon, directorul general executiv al GTC (Globe Trade Center), unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de pe piata locala.

El a afirmat ca hotararea Guvernului de a majora TVA de la 19% la 24% peste noapte este o masura fara nicio baza economica, adaugand ca actiunile Exectivului nu raspund situatiei economice.

"Guvernantii nu trebuie sa se bata intre ei, daca nu exista o conducere care sa arate investitorilor directia, acestia nu stiu incotro sa mearga.

Din acest motiv investitorii nu vin, ori dau faliment, iar cei care au bani ii tin in buzunar. Este nevoie ca oamenii care conduc tara sa ne spuna directia si acest lucru se poate face prin taxe, prin impozite", a spus Galon.

Piata de retail este astfel cel mai afectata avand in vedere reducerea salariilor bugetarilor cu 25% si cresterea TVA.

"Pe piata de retail, problema este simpla. Oamenii nu vor sa cumpere, iar retailerii nu vand.

In ultimele doua luni jucatorii mari si importanti au ajuns la concluzia ca piata nu poate merge mai jos si au inceput sa semneze contracte de inchiriere, este o usoara miscare pe piata. Nu vedem inca oameni care pleaca cu sacosele pline de la mall.

Numarul vizitatorilor a crescut, oamenii vin la mall, dar nu cumpara. Nu pot sa spun ca nu am retaileri sau vizitatori, dar daca nu gasim o solutie ca oamenii sa inceapa sa cumpere piata se prabuseste", a spus Galon.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#galon, #gtc, #piata, #retail, #faliment, #dezvoltatori , #Inchirieri