Inchirierea apartamentelor in regim hotelier, concurenta serioasa pentru hoteluri

Marti, 27 Martie 2012, ora 14:30
5393 citiri
Inchirierea apartamentelor in regim hotelier, concurenta serioasa pentru hoteluri

Inchirierea apartamentelor in regim hotelier reprezinta o afacere prospera atat in Bucuresti, cat si in zonele turistice din tara si se pare ca face concurenta serioasa hotelurilor.

Cel putin in Bucuresti, pretul mediu practicat pentru inchirierea apartamentelor pe termen foarte scurt porneste de la 20 euro/zi, potrivit unei analize Imobiliare.net.

Zona ultracentrala abunda de oferte

Se pare ca zona ultracentrala este cea mai bogata pe piata ofertelor. Astfel, inchirierea unui apartament in zona Universitatii, Unirii, Victoriei sau Dorobanti, reprezinta o alternativa avantajaosa. Locuintele sunt renovate, insa preturile sunt mai scazute decat in cazul hotelurilor de 4-5 stele din aceeasi zona.

O zi de cazare in zona Universitatii, costa in medie 40 de euro pentru o garsoniera, 55 euro pentru un apartament de doua camere si 80 euro pentru unul de 3 camere.

Variante de cazare exista si in zona Unirii, unde proprietarii cer in jur de 30 euro/zi pentru o garsoniera, dar si in Dorobanti sau Piata Victoriei unde media pentru inchirierea unui apartament de 3 camere, de exemplu, ajunge la 65 euro/zi.

Odata cu indepartarea de centru, scad si preturile, astfel ca in zona 1 Mai, inchirierea unui apartament de doua camere ajunge la 35 euro, iar in zona Brancoveanu o garsoniera poate fi inchiriata cu 20 euro/ zi.

Spre deosebire de cazarea consacrata in hoteluri, principalele atuuri ale cazarii in regim hotelier sunt preturile practicate, faptul ca in aceeasi unitate se pot caza mai multe persoane, dar si facilitatile puse la dispozitie, similare celor lasate acasa.

Alternativa convenabila si in zonele montane

Inchirierea in regim hotelier pare a fi o varianta convenabila si pentru proprietarii de locuinte din zonele turistice, iar apropierea Pastelui nu face decat sa accentueze aceasta tendinta. Preturile pornesc de la 10 euro/ noapte de persoana, dar pot atinge si 150 euro/ persoana pentru un sejur de trei nopti.

Valea Prahovei ramane campioana in ceea ce priveste numarul ofertelor de cazare si pe segmentul inchirierilor in regim hotelier. Proprietarii pun la dispozitia clientilor unitati dintre cele mai variate, de la garsoniere in centrul orasului sau al statiunii pana la case de vacanta retrase.

Pretul pentru inchirierea unui apartament intr-o vila de lux din Sinaia ajunge la 50 euro/ noapte, pe cand in zona Brasovului, turistii pot alege varianta Zarnesti, intre Rasnov si Bran, platind doar 10 euro/ noapte pentru un loc in vila. Aceeasi unitate poate fi insa inchiriata si pe termen mai lung, vila fiind formata din 5 garsoniere in schimbul carora cei interesati pot plati 1.200 euro/ luna sau 12.000 euro/ an.

La Predeal, de exemplu, turistii pot inchiria o vila aflata in apropierea partiei Clabucet cu o capacitate de 24 persoane pentru aproximativ 250 euro/ noapte, iar la Rasnov pensiunile ofera pachete cu toate cele trei mese si cazare pentru trei nopti intr-un cadru rustic la 132 euro/ persoana.