Inchirierile de apartamente din Capitala iau "cu asalt" piata imobiliara

Luni, 20 Februarie 2012, ora 12:03
2753 citiri
Inchirierile de apartamente din Capitala iau "cu asalt" piata imobiliara

Numarul inchirierilor de apartamente este in crestere in Capitala, unde preturile incep sa creasca, a declarat luni, Oltita Iorgulescu, manager Apexim Imobiliare.

"In prezent, numarul de inchirieri a crescut semnificativ, nu mai gasesti garsoniera, in Bucuresti, sub 200 euro pe luna, in timp ce pentru doua camere se plateste, in blocuri, in jur de 290-320 de euro/luna, iar pentru 3 camere peste 375 de euro".

"Pentru zona de centru, chiriile la trei camere ajung si la 400-450 de euro, in functie si de dotari. Daca vorbim de apartamente in vile, in zone centrale, chiriile lunare ajung la 800 de euro pentru 3 camere si chiar la 1.500 de euro pentru 4 camere, in vila, in zona Unirii", a precizat Oltita Iorgulescu.

In ceea ce priveste vanzarile, brokerii imobiliari observa ca se mentine, inca, apetitul cumparatorilor pentru apartamentele construite inainte de 1990, amplasate in zona cu infrastructura de transport buna.

"Cu toate ca ne confruntam cu un blocaj al creditarii, preturile de vanzare ale apartamentelor s-au stabilizat. Astfel, pentru un apartament de 3 camere, construit dupa cutremurul din 1977, se pot obtine pana la 80.000 de euro, cam 60.000 de euro pentru 2 camere si nu vorbim de blocurile amplasate in zonele centrale sau ultracentrale".

"In Unirii, de exemplu, un apartament de 4 camere se vinde chiar si la 160.000 euro. Cartierele preferate sunt Titan, Drumul Taberei, Aviatiei. Casele se vand mai greu in aceasta perioada, la fel ca si terenurile ale caror preturi nu dau semne ca s-au stabilizat", a mai spus managerul Apexim Imobiliare.

#chirii Bucuresti, #chirii apartamente Bucuresti, #vanzari apartamente Bucuresti , #Inchirieri