Numarul locuintelor confiscate in SUA, la un nou record

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 17:34
1301 citiri
Numarul locuintelor confiscate in SUA, la un nou record

Numarul locuintelor confiscate pentru neplata ratelor imprumuturilor a atins in august un nivel record, pentru a treia oara in ultimele cinci luni, in conditiile in care bancile au incheiat procedurile de prescriere a creditelor pentru mii de restantieri, relateaza Bloomberg, informeaza Mediafax.

Numarul locuintelor care au intrat in posesia bancilor a urcat cu 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 95.364, cel mai ridicat nivel atins din 2005, de cand dateaza datele companiei de cercetare a pietei RealtyTrac.

Numarul cererilor pentru prescrierea imprumuturilor, care includ notificarile de default si licitatii, a scazut cu 5%, la 338.836.

O familie americana din 381 a primit o astfel de notificare, se arata intr-un comunicat al RealtyTrac.

"Suntem pe cale sa inregistram un an record, in privinta prescrierilor de ipoteci si confiscarilor de locuinte", a declarat Rick Sharga, vicepresedinte al RealtyTrac, in conditiile in care situatia economica nu s-a imbunatatit.

Prescrierile contribuie la cresterea ofertei pe piata imobiliara americana, cu pana la 12 milioane de locuinte.

Cererea este insa redusa, din cauza somajului ridicat si a incheierii unui program federal de facilitati fiscale.

Vanzarile de locuinte au scazut in iulie la cel mai redus nivel inregistrat vreodata, in timp ce preturile au coborat cu 28%, comparativ cu 2006.

#confiscari, #imobiliara, #locuinte, #neplata, #piata, #rate , #Ipoteca