SUA: Valoarea caselor a scazut cu 2.000 de miliarde de dolari in 2008

Luni, 15 Decembrie 2008, ora 18:29
1773 citiri
SUA: Valoarea caselor a scazut cu 2.000 de miliarde de dolari in 2008

Valoarea caselor din SUA a scazut cu mai multe mii de miliarde de dolari in 2008, aproximativ 11,7 milioane gospodarii americane avand de platit ipoteci mai mari decat valoarea caselor lor, potrivit unui articol publicat pe portalul imobiliar Zillow.com preluat de Reuters.

Valoarea caselor din SUA a scazut cu 1.900 de dolari, de la 1 ianuarie si pana la finele celui de al treilea trimestru 2008.

Datele arata ca in primele trei trimestre din acest an valoarea caselor a scazut cu 8,4 procente fata de perioada similara a anului trecut. in plus, unul din sapte proprietari de case, sau 14,3 procente, are de platit ipoteci mai mari decat valoarea caselor lor.

'Acest an a marcat accelerarea corectiei pe piata imobiliara si este posibil sa avem opt trimestre consecutive de declin al valorii caselor', a declarat vice-presedintele Zillow, Stan Humphries.

Din cele 163 de zone metropolitane acoperite de Zillow Real Estate Market Reports, zona Stockton din regiunea California, a inregistrat cea mai grava scadere a valorii caselor in primele trei trimestre, cu o scadere anuala de 32,3 procente.

Urmeaza zona Merced, tot din regiunea California, unde valoarea caselor a inregistrat o scadere anuala de 31,2 procente.

Piata imobiliara americana inregistreaza cea mai grava scadere de la Marea Criza confruntandu-se cu un stoc urias de case nevandute, inasprirea conditiilor de creditare si un numar record de cazuri de incapcitate de plata care au condus toate la scaderea pretului caselor.

Problemele cu care se confrunta piata imobiliara americana raman principalul risc la adresa economiei globale.