Suveniruri de la Bran: teren de 10 euro/mp

Luni, 04 Ianuarie 2010, ora 16:58
2193 citiri
Suveniruri de la Bran: teren de 10 euro/mp

Dupa boom-ul imobiliar, in statiunea Bran, zeci de pensiuni si vile construite partial sau la "rosu" sunt scoase la vanzare pentru ca proprietarii au nevoie disperata de bani pentru a-si achita creditele ipotecare. Astazi, o pensiune in statiunea montana costa un pic mai mult decat un apartament cu 3 camere, in Capitala, adica 90.000 de euro.

Pana mai anul trecut, un "paradis" imobiliar, astazi, in statiunea Bran, un numar insemnat de proprietari isi scoat la vanzare pensiunile nefinalizate sau terenurile, in speranta unei recuperari macar partiale a investitiei de pana acum, scrie cotidianul Adevarul.

David Mihalache, consultant al agentiei imobiliare Monte din Rasnov, spune ca, in prezent, are zeci de proprietati scoase la vanzare, iar proprietarii sunt dispusi sa negocieze destul de mult pretul afisat.

Astfel s-a ajuns ca o pensiune de sapte-opt camere, "la rosu", sa coste 90.000 de euro. 

„Sa ajungi repede la profit si sa recuperezi rapid o investitie de sute de mii de euro este destul de dificil, lucru care, din pacate, nu a fost luat in seama de multi proprietari si investitori din zona", crede Mihalache.

Teren in Bran, 10 euro/mp

Terenurile au, in prezent, preturi de pornire incepand de la 10 euro pe metru patrat, in zonele limitrofe, dar pot ajunge pana la 50 de euro pe metru patrat, negociabil insa.

 

#bran, #credite, #ipotecare, #pensiuni, #teren , #Ipoteca