Pretul locuintelor creste, in ciuda deprecierii leului

Marti, 31 Iulie 2012, ora 12:15
1848 citiri
Pretul locuintelor creste, in ciuda deprecierii leului

Proprietarii de garsoniere si apartamente de doua camere au solicitat, in iulie, mai multi bani pentru locuintele scoase la vanzare, in ciuda fluctuatiilor cursului valutar, care a crescut, de asemenea, valoarea in lei a apartamentelor aflate pe piata.

In schimb, s-a atins un nou pret minim, pentru acest an, la apartamentele cu trei si patru camere, se arata intr-un comunicat de presa al Anunturiparticulari.ro.

In ceea ce priveste cresterea valorii in lei a apartamentelor scoase la vanzare, comparativ cu lunile trecute, proprietarii de apartamente cu doua camere si garsoniere nu doar ca nu au redus din pret, dar au si adaugat. Astfel, pretul mediu pentru o garsoniera in Bucuresti a atins aproape 36.000 de euro, in usoara crestere fata de luna precedenta, dar cu 1% mai putin comparativ cu aceeasi luna a anului 2011.

Apartamentele cu doua camere sunt, insa, mai scumpe cu aproape 3% fata de luna iunie. Media preturilor la ofertele din piata a fost, in iulie, cu 1.500 de euro mai mare decat in luna precedenta, ajungand la peste 57.000 de euro. Ca si in cazul garsonierelor, insa, pretul mediu solicitat de proprietari, in ultima luna, este mai mic decat in iulie 2011, cand atingea 58.450 de euro.

La apartamentele mari, de trei camere, pretul a scazut cu aproximativ 850 de euro fata de luna iunie, media solicitata fiind 75.634 de euro. Scaderea este si mai mare fata de luna iulie a anului trecut, cand preturile erau cu 6% mai mari, media fiind de 80.700 de euro.

O scadere spectaculoasa a preturilor s-a inregistrat si la apartamentele de patru camere, acesta scazand cu 11.000 de euro fata de luna iunie, pana la 91.800 de euro. De altfel, comparativ cu luna iulie a anului 2011, pretul apartamentelor de patru camere a scazut cu 7%. Conform comunicatului de presa, principala explicatie pentru depreciere este numarul redus de oferte pe acest segment.

Cea mai variata oferta este la apartamentele de doua si trei camere

In ceea ce priveste oferta de apartamente din piata, analiza Anunturiparticulari.ro releva 2.326 de oferte de apartamente in Bucuresti, din care cele mai multe unitati au doua camere, urmate de apartamentele de trei camere. Proprietarii de garsoniere au scos la vanzare, in luna iulie, 478 de unitati in Capitala, mai putine decat in luna precedenta.

Cea mai slaba oferta ramane, ca in fiecare luna, la unitatile de patru camere, unde au fost 271 de oferte in luna iulie.

Cursul valutar, de vina pentru numarul redus de achizitii

Astfel, principalul factor de influenta pe termen scurt din piata imobiliara ramane evolutia cursului valutar, majoritatea celor care doresc sa faca o achizitie urmand sa astepte stabilizarea pietei valutare si a mediului politic din tara.

In acelasi mod, proprietarii care doresc sa vanda rapid imobilele pe care le detin trebuie sa abordeze o alta strategie, in care sa tina cont si de pierderile suportate de clienti din cauza fluctuatiilor valutare si sa modifice pretul in consecinta.

#pret apartamente bucuresti, #pret garsoniere Bucuresti iulie, #oferta imobiliara Bucuresti iulie , #Oferte imobiliare