Sudul Capitalei, cea mai "fierbinte" zona rezidentiala. Dezvoltatorii nu fac fata cererii

Luni, 28 Iulie 2014, ora 15:11
1856 citiri
Sudul Capitalei, cea mai "fierbinte" zona rezidentiala. Dezvoltatorii nu fac fata cererii

Cererea de locuinte noi in sudul Capitalei este, in prezent, mai mare decat oferta, in conditiile in care, in aceeasi perioada a anului 2013, exista un stoc de locuinte de peste 1.000 de proprietati, potrivit unui comunicat al Premier Imobiliare.

"In prezent, mai sunt disponibile cateva apartamente, majoritatea amplasate la parter sau la ultimul etaj al blocurilor si casute cat sa le numeri pe de degetele de la o mana. Iar cele din urma sunt la preturi care depasesc 80.000 de euro. Ma refer strict la imobilele noi, construite in ultimii ani", spune Giulio Angheloiu, manager al companiei Premier Imobiliare.

Daca nu de mult o proprietate avea nevoie de aproximativ sase luni pentru a fi vanduta, acum durata medie este de 30-45 zile din momentul in care este complet finalizata, la cheie. Dar aproape jumatate nici nu ajung la acest stadiu, fiind semnate precontracte inainte de acest punct.

Dezvoltatorii s-au adaptat rapid si au inceput sa construiasca intr-un ritm alert, astfel ca 42 de ansambluri noi se afla in diverse stadii de finalizare, lucru care inseamna lansarea, in urmatoarele luni, a aproximativ 1.700 de locuinte de diverse tipuri. Vorbim de o investitie cuprinsa intre 600.000 si 800.000 de euro pentru fiecare ansamblu, asta in conditiile in care investitorii se autofinanteaza in proportie de 30-40%, spun reprezentantii Premier Imobiliare.

"Cele mai solicitate tipuri de apartamente raman cele cu doua camere, dar exista si un numar important de cumparatori care se orienteaza catre apartamentele cu trei camere. Acestia sunt in general cei care au cumparat garsoniere sau locuinte cu doua camere odata cu lansarea programului Prima Casa, in urma cu cinci ani, iar acum si-au extins familia si au nevoie de mai mult spatiu. Acestia apeleaza, in majoritatea cazurilor, la buy-backul imobiliar", spune Giulio Angheloiu.

Cele mai cautate ansambluri raman cele situate in apropierea mijloacelor de transport in comun, dar, in aceeasi masura, este importanta compartimentarea imobilelor.

#cerere locuinte noi, #oferta locuinte noi Bucuresti, #piata imobiliara Romania , #Oferte imobiliare