Imobiliare in Bucuresti: Tranzactii blocate de asteptari nerealiste in privinta pretului

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 16:05
3089 citiri
Imobiliare in Bucuresti: Tranzactii blocate de asteptari nerealiste in privinta pretului

Piata imobiliara actuala se caracterizeaza prin diferente semnificative intre asteptarile financiare ale vanzatorilor si cele ale cumparatorilor.

Aceste diferente se estompeaza insa pe masura ce o proprietate ramane mai mult timp in piata, conform unui studiu al portalului imobiliare.ro.

Pe segmentul locuintelor cu doua camere construite intre 1978 si 2000, cel mai bine conectati la asteptarile cumparatorilor sunt proprietarii din zona Gorjului - Apusului.

In aceasta zona, pretul mediu pentru ofertele iesite din piata in ultimele trei luni a fost de 53.000 de euro, iar valoarea medie de listare a unitatilor locative disponibile inca spre vanzare la inceputul lui septembrie era foarte apropiata, respectiv 53.750 de euro. In aceasta zona, ofertele scoase de pe portal in ultimele trei luni au consemnat o scadere de 5%, in timp ce anunturile active la inceputul lui septembrie inregistrasera o ieftinire de 2%.

Pe locul al doilea se situeaza zona Unirii, unde pretul mediu cerut pentru ofertele active la inceputul lunii septembrie era de 114.900 de euro. Diferenta fata de ofertele retrase din piata in ultimele trei luni - la un nivel de 110.000 de euro - este, in acest caz, de aproximativ 4%.

In ultimele trei luni, locuintele din Unirii au inregistrat o ajustare medie de pret de 7% pana a ajunge la un nivel interesant pentru cumparatori, in vreme ce unitatile disponibile inca spre vanzare consemnasera un declin de doar 3%.

In cartierul Iancului s-a inregistrat cea mai mare diferenta intre preturile oferite de proprietari si cele la care se asteapta cumparatorii. Valoarea medie de listare pentru apartamentele cu doua camere a fost de 63.000 de euro la inceputul lunii septembrie.

Pretul mediu cerut pentru ofertele din aceasta categorie in ultimele trei luni arata ca persoanele interesate de achizitii cauta imobile la un pret cu circa 6% mai mic, respectiv 58.900 de euro.

Preturile imobilelor de trei camere si asteptarile cumparatorilor

Pe segmentul locuintelor cu trei camere, situatia sta invers. Proprietarii din zona Iancului sunt cel mai bine conectati la asteptarile cumparatorilor. Aici, apartamentele disponibile pe piata la inceputul lui septembrie aveau un pret mediu cerut chiar mai mic decat valoarea de listare a ofertelor retrase din piata in ultimele trei luni - 70.500 de euro, fata de 72.000 de euro.

In zona Unirii, locuintele cu trei camere disponibile spre vanzare la inceputul lunii aveau un pret mediu cerut de 138.000 de euro, fata de nivelul de 134.000 de euro la care au iesit din piata oferte similare in perioada de vara, ceea ce echivaleaza cu o diferenta de aproape 3%. Daca ofertele retrase au inregistrat scaderi de pret de 6% de la momentul listarii, cele care sunt inca valabile au consemnat deja un declin de 9%.

#preturi apartamente Bucuresti, #piata imobiliara bucuresti, #cumparatori apartamente Bucuresti, #vanzari apartamente Bucuresti , #Preturi apartamente