Unde gasesti cele mai ieftine apartamente in Bucuresti si in tara

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 17:51
3343 citiri
Unde gasesti cele mai ieftine apartamente in Bucuresti si in tara

Criza are si o parte buna: a impus corectii drastice pe piata imobiliara. Cei care au bani, in aceasta perioada, se gandesc chiar sa faca achizitii, atrasi de scaderea preturilor la apartamente.

Pretul apartamentelor a inregistrat scaderi considerabile, pe fondul unei diminuari a cererii, accentuata si de inasprirea conditiilor de creditare.

"Pretul mediu solicitat pentru apartamentele noi si vechi scoase la vanzare in marile orase a inregistrat variatii moderate in septembrie. La nivelul tranzactiilor, insa, exista diferente mari de la un caz la altul, chiar si in situatia unor proprietati cu caracteristici asemanatoare.

In acelasi imobil, doua apartamente cu acelasi numar de camere ajung sa fie vandute la preturi total diferite", a declarat directorul general imobiliare.ro, Adrian Erimescu.

Cele mai ieftine apartamente au suprafete foarte mici si sunt in cartiere marginase ale Bucurestiului. Astfel, poti cumpara o garsoniera si cu 10.000 de euro, dar numai daca esti dispus sa accepti o suprafata de 16 metri patrati si confort II.

Daca in 2008, cu 65.000 euro nu iti puteai cumpara decat o garsoniera decenta sau, cel mult, un apartament confort 2, cu o suprafata mica, intr-un cartier precum Pantelimon, Ferentari sau Rahova, acum lucrurile s-au schimbat.

Cu aceeasi suma, poti opta pentru o garsoniera cu o suprafata generoasa, de pana la 40 de metri patrati, in zona Unirii, Dorobanti sau Nerva Traian, conform datelor publicate pe imobiliare.roimobiliare.ro.

De asemenea, cu aceeasi suma iti permiti sa cumperi un apartament vechi, de doua camere, in Drumul Taberei, Titan, Berceni sau Basarabia.

De exemplu, o garsoniera aflata foarte aproape de statia de metrou Timpuri Noi, decomandata, cu o suprafata utila de 38 de metri patrati, costa 63.000 euro. Locuinta a fost construita in 1992, se afla la etajul 8, are balcon, parchet, gresie si termopane.

Ce poti cumpara cu 60.000 de euro

Cu 60.000 euro, poti cumpara un studio spatios, aflat in complexul Pajura Residence. Suprafata utila este de 52 de metri patrati, locuinta se afla la etajul 1, intr-un bloc de 9 niveluri si are toate dotarile necesare pentru a-ti asigura confortul. Pe langa faptul ca studioul are parchet, gresie, balcon si aer conditionat, dispune si de terasa.

O garsoniera in Straulesti, in apropiere de Petrom City, costa 64.500 euro. Cu o suprafata utila de 33 de metri patrati, locuinta are aceleasi dotari precum studioul din Pajura si, in plus, o boxa la subsol.

Un apartament nou de doua camere in zona Ghencea costa 62.000 euro, mai arata informatiile postate pe imobiliare.ro. Apartamentul are 54 de metri patrati, se afla la parter, este decomandat, are un balcon inchis si dispune de contoare la gaz si caldura, precum si de apometre.

In zona Titan, in complexul Linda Residence Titan, poti achizitiona un apartament de doua camere, pentru cel mult 62.300 euro. Locuinta se afla la etajul doi, are terasa, boxa la subsol si balcon. Suprafata construita este de 76 de metri patrati, iar suprafata utila este de 58 de metri patrati.

Daca nu vrei neaparat un apartament nou, poti cumpara unul aflat in zona Vitan, foarte aproape de Mall Vitan, unul in zona Oltenitei sau in zona Delfinului. Primele doua locuinte costa 63.000 euro si au o suprafata de 60 de metri patrati, in timp ce proprietarul apartamentului din zona Delfinului cere 61.000 euro. Locuinta are o suprafata de 55 de metri patrati.

Cat mai costa apartamentele de lux sau in zone centrale

Pe de alta parte, daca vrei un apartament luxos, cartiere precum Aviatiei, Pipera si zonele ultracentrale, cum ar fi Universitate, Romana si Unirii detin, in continuare, suprematia in topul celor mai scumpe zone.

Aici, apartamentele de doua camere pot ajunge pana la 100.000 de euro. Pretul cerut de proprietari poate fi negociat, in conditiile in care cele mai multe locuinte se afla in blocuri vechi, cu risc seismic crescut sau nereabilitate termic.

Preturi mai mici si in provincie

La nivel national, preturile au scazut cu pana la 5%, in luna septembrie, comparativ cu luna similara de anul trecut.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare in Brasov se ridica la 861 euro/mp de suprafata utila, in timp ce costurile apartamentelor noi din ansamblurile rezidentiale din Brasov, au atins valoarea de 915 euro/mp.

Pretul mediu pentru apartamentele scoase la vanzare in Cluj-Napoca are in prezent valoarea de 964 euro/mp util. In Constanta, valoarea medie a apartamentelor scoase la vanzare a ajuns, in luna septembrie, la 958 euro/mp util.

Apartamentele scoase la vanzare in Timisoara s-au scumpit cu 1,4% in septembrie, aceasta fiind cea mai mare rata de crestere din tara. Valoarea indicelui imobiliare.ro pentru aceasta luna a urcat pana la 810 euro/mp util. Apartamentele noi din Timisoara s-au ieftinit, cu 2% fata de luna trecuta, ajungand pana la 861 euro/mp util.

#preturi apartamente octombrie, #preturi imobiliare, #preturi case octombrie , #Preturi apartamente