Comision zero pentru "Prima Casa"

Marti, 16 Iunie 2009, ora 11:44
1846 citiri
Comision zero pentru "Prima Casa"

Programul "Prima Casa" ascute lupta intre agentiile si agentii imobiliari. Astfel, unii dintre acestia deja au anuntat ca renunta la comisioane pentru clientii interesati in cumpararea unei locuinte care se incadreaza in proiectul guvernamental.

"Vom face inca un pas spre maturizarea pietei si nu vom percepe comision de la cumparatorii prin programul Prima Casa", a declarat Gabriel Alexandru, vicepresedintele Century 21 Romania.

"Mai mult decat atat, dorim sa oferim cumparatorilor informatii detaliate privind conditiile de participare, oferta bancara actuala, pretul maxim al locuintei, ofertele imobiliare ce indeplinesc criteriile programului, costurile adiacente si riscurile asociate unui credit ipotecar precum si sa raspundem la intrebarile acestora. Astfel, vom organiza saptamanal seminarii de informare cu participare libera", a adaugat Gabriel Alexandru.

Potrivit acestuia, reteaua de agentii Century din Romania a decis sustinerea programului guvernamental "Prima Casa", dar cere Guvernului adoptarea de masuri imediate pentru redresarea pietei imobiliare din tara noastra. Desi poate fi privita ca o initiativa laudabila, programul Prima Casa poate fi sortit esecului in lipsa unui pachet legislativ care sa acopere atat adaptarea normelor bancare cat si reglementarea pietei imobiliare.

"Cerem Guvernului sa-si asume responsabilitatea ce-i revine in stabilirea regulilor jocului in economie si sa urgenteze initiativa de reglementare a pietei imobiliare, aflata in lucru la Ministerul Devzoltarii Regionale si Locuintei inca din iunie 2008, de a infiinta Registrul de agenti si cel de agentii imobiliare autorizate, de a oferi vanzatorilor si cumparatorilor un indice imobiliar de referinta, precum si de a pedepsi sever publicitatea imobiliara falsa.

In plus, mai ales in perioada aceasta de deficit bugetar sever, este absolut necesara diminuarea evaziunii fiscale in domeniu, inclusiv prin recunoasterea deductibilitatii fiscale a comisioanelor platite de clientii agentiilor imobiliare. Fara aceste masuri, prin programul Prima Casa, exista riscul ca tinerii sa intre intr-un joc periculos, pe banii lor si ai contribuabilului roman", a precizat Alexandru.

Pentru a veni in sprijinul persoanelor ce doresc achizitionarea unei locuinte prin programul Prima Casa, Century 21 Romania a adaugat o optiune de cautare rapida pe portalul www.century21.ro ce afiseaza in orice moment locuintele ce se incadreaza in cerintele acestui program si rata lunara estimativa la un credit ipotecar pentru acea locuinta.

Century 21 Real Estate LLC este cel mai mare francizor de imobiliare, avand mai mult de 8.000 de agentii detinute si administrata independent in mai mult de 50 de tari si teritorii din intreaga lume. Century 21 Real Estate LLC este o subsidiara a Realogy Corporation, USA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cerinte, #comisioane, #imobiliare, #locuinte , #Prima casa