Cum iti poti cumpara o casa in 2010?

Joi, 15 Iulie 2010, ora 10:21
2111 citiri
Cum iti poti cumpara o casa in 2010?

In conditiile in care economia Romaniei se schimba in permanenta si agentii economici trebuie sa tina pasul cu aceasta, un segment important il reprezinta piata locuintelor, unde cererea este in continuare mare, dar unde atat clientii cat si dezvoltatorii sunt mereu in cautarea celor mai bune variante de finantare.

Unul dintre dezvoltatorii orientati catre client ramane in continuare Adama.

Pe langa bonusuri (bucatarii mobilate, sisteme home cinema, discounturi la achizitionarea mobilierului sau a altor produse etc), promotii si oferte speciale, in functie de proiect, dezvoltatorul vine cu solutii alternative de finantare: Rent&Buy si programul Prima Casa.

Modalitati de plata unice oferite de dezvoltatori Sistemul de rate la dezvoltator Rent&Buy presupune plata unui avans cuprins intre 10% si 25% din valoarea apartamentului care se poate achita pe parcursul perioadei pana la finalizarea constructiei.

Din acel moment cumparatorul va plati timp de 18 - 24 luni rate lunare, totalizand aproximativ 5% din pretul apartamentului.

La finalul celor 18 luni se achita suma ramasa de plata din valoarea apartamentului.

Astfel, in loc sa plateasca lunar chiria, cumparatorul plateste rate la noul sau apartament.

Avantajul principal consta in faptul ca in acest fel se economisesc 15-18% din costul apartamentului prin intarzierea contractarii unui credit ipotecar.

Prin programul "Prima Casa" creditul maxim garantat de stat este de 60.000 de euro iar avansul minim este de 5% in pretul de achizitie.

Durata maxima a creditului este de 30 de ani.

Dobanda este de 5,25% la Euro si 12,95% la RON.

O alta solutie pe care dezvoltatorul o ofera clientilor sai este posibilitatea de a achizitiona o locuinta nefinisata. Pretul apartamentului in aceste conditii scade cu aproximativ 3.000 de euro.

"Incercam sa oferim fiecarui client modalitatile necesare pentru achizitionarea unei locuinte. In conditiile actuale, dezvoltatorul este cel care trebuie sa caute solutii pentru a-si duce la capat misiunea cu care si-a inceput proiectele. Planurile Adama au fost de la bun inceput unele pe termen lung. De aceea incercam in continuare sa oferim romanilor solutii viabile si apropiate de puterea lor de cumparare," declara Asher Lax, director de marketing si vanzari la Adama.

Un exemplu concret: rata la un apartament prin programul Prima Casa, la o dobanda de aproximativ 5%, este in jurul a 300 de Euro pe luna, pentru o perioada de 30 de ani.

Prin programul Rent & Buy, rata porneste de la 180 Euro/luna + TVA si poate ajunge pana la 500 Euro /luna + TVA, in functie de proprietatea achizitionata, apartament sau vila. Adama este un dezvoltator de top activ in Romani

#adama locuinta rata prima casa Rent&Buy , #Prima casa