Etapele aprobarii dosarelor pentru Prima Casa

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 10:14
5373 citiri
Etapele aprobarii dosarelor pentru Prima Casa

Considerat de autoritati drept metoda perfecta de a debloca piata imobiliara din Romania, programul Prima Casa nu are prea mare succes, in mare parte din cauza dificultatilor in aprobarea dosarelor.

Deja multi romani se tem ca isi vor pierde avansul, din cauza intarzierii in aprobarea finala de la Fondul de Garantare pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, procedeul durand intre 40 si 80 de zile.

Daca sunteti, totusi, interesat de depunerea unui dosar pentru obtinerea unui imprumut in cadrul programului Prima Casa, trebuie sa urmati 14 pasi, relateaza Capital.

Depunerea documentatiei: Dureaza intre 1 si 5 zile, in functie de cat de repede aduceti toate documentele cerute de banca, in care sunt incluse cele referitoare la toate veniturile pe care le obtineti.

Analizarea dosarului de catre banca: Ar trebui sa dureze intre 5 si 10 zile, dar, dupa cum mentionam, din cauza intarzierilor, termenul poate depasi 15 zile.

Solicitarea de garantare: Banca trimite dosarul la Fondul de Garantare al IMM-urilor, pentru a primi acceptul de garantare. Aceasta etapa ar trebui sa dureze una, doua zile.

Analiza solicitarii de garantare: Fondul de Garantare pentru IMM-uri trebuie sa verifice si sa aprobe solicitarea de garantare. Daca dosarul este complet, acest proces nu ar trebui sa dureze mai mult de cinci zile, insa, de obicei, acest termen este depasit.

Decizia Fondului de Garantare: Daca toate conditiile sunt indeplinite, Fondul trimite bancii decizia de aprobare, insotita de factura privind plata comisionului de garantare.

Plata comisionului de garantare: Beneficiarul creditului trebuie sa plateasca comisionul de garantare, in maximum cateva zile.

Emiterea contractului de credit: Teoretic, dureaza intre cinci si zece zile, in functie de banca la care ati depus dosarul, insa, practic, nu exista cu adevarat termen limita.

Semnarea contractului de credit: Se face intr-o singura zi.

Trimiterea spre Fondul de Garantare a contractului si dovezii platii comisionului: Dureaza maximum cinci zile.

Redactarea contractului de garantare: Fondul de Garantare a IMM-urilor trebuie sa redacteze acest contract si apoi sa-l trimita inapoi la banca. Acest proces poate dura 2, 3 zile.

Semnarea contractului de garantare: Banca si beneficiarul trebuie sa semneze, la randul lor, contractul de garantare emis de fond. In cazul bancii, etapa poate dura cinci zile. La beneficiar este nevoie de numai o singura zi.

Trimiterea contractului de garantare catre Fond: Dureaza intre doua si cinci zile.

Fondul semneaza si trimite contractul inapoi la banca: Aceasta etapa se realizeaza in maximum cinci zile.

Inscrierea ipotecii in cartea funciara: Dureaza intre 1 - 3 zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#prima casa, # etape, # credit, # dosare, # aprobare , #Prima casa