Intesa Sanpaolo Bank a dat credite de 2,33 mld lei in 2009

Vineri, 19 Martie 2010, ora 14:19
1521 citiri
Intesa Sanpaolo Bank a dat credite de 2,33 mld lei in 2009

Intesa Sanpaolo Bank a acordat anul trecut credite de 2,33 miliarde lei (550 milioane euro), cu 27% mai mult decat in 2008, ritm de crestere superior mediei sistemului bancar, in timp ce activele totale au sporit cu 9%, la 3 miliarde lei (766 milioane euro), potrivit comunicatului transmis de banca, scrie NewsIn.

In cadrul programul guvernamental Prima Casa, banca a oferit in 2009 imprumuturi in valoare totala de circa 5 milioane euro.

Pe de alta parte, veniturile operationale nete ale bancii au crescut cu 15% anul trecut, ajungand la 168 milioane lei (40 milioane euro).

De asemenea, Intesa Sanpaolo Bank a anuntat ca raportat un rezultat net pozitiv, dar cifrele nu au fost precizate.

"Intesa Sanpaolo Bank a reusit sa incheie pe profit anul 2009 consolidandu-si statutul de banca universala cu distributie nationala.

Intr-un mediu economic cat se poate de competitiv si de dificil, banca a reusit sa atraga fonduri noi din piata si, in acelasi timp, sa ofere credite pentru sustinerea activitatii si dezvoltarii companiilor si a persoanelor fizice.

Rezultatele favorabile ale bancii arata increderea clientilor in Intesa Sanpaolo, unul dintre cele mai solide grupuri financiare din lume", a spus directorul executiv al bancii, Nicola Calabro.

In privinta sumelor atras de la populatie, Intesa Sanpaolo Bank a inregistrat o crestere puternica a depozitelor, cu 73%, la 1,09 miliarde lei (257 milioane euro).

Pe segmentul cleintilor persoane fizice, banca a reusit sa isi dubleze depozitele atrase, de la 294 milioane lei la 582 milioane lei.

In acelasi timp, depozitele clientilor corporate au crescut cu 50%, de la 328 milioane lei pana la 495 milioane lei.

"In 2009 banca noastra si-a crescut cota de piata, atat pe segmentul creditelor acordate, dar mai ales pe cel al sumelor atrase de la clienti.

Evolutia pozitiva a bancii s-a datorat sinergiilor cu banca mama - Grupul Intesa Sanpaolo, diversificarii portofoliului de clienti si adaptarea produselor la specificul pietei si mai ales al clientilor nostri.

In 2010 banca isi va completa in continuare catalogul de produse si servicii, isi va moderniza reteaua de unitati si va incerca mereu sa ramana alaturi de clientii sai prin servicii de calitate si oferte inovatoare", a declarat directorul de dezvoltare al grupului, Riccardo Parasporo.

Reteaua bancii si personalul au crescut usor in 2009, pana la 96 de unitati in toata tara, respectiv 864 de angajati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#credite, #intesa, #sanpaolo , #Prima casa