MFP: Protocolul de colaborare pentru Prima Casa, definitivat curand

Vineri, 13 Mai 2011, ora 14:18
1699 citiri
MFP: Protocolul de colaborare pentru Prima Casa, definitivat curand

Protocolul de colaborare, in baza caruia va demara noua etapa a programului Prima Casa, se afla in ultima faza de lucru, urmand sa fie armonizate toate aspectele tehnice, economice, informatice si juridice, a anuntat vineri Ministerul Finantelor Publice (MFP) intr-un comunicat preluat de NewsIn.

"Potrivit aliniatului (2) al articolului II din OUG 33/2011 prin care s-a modificat programul Prima Casa, finantatorii isi pot exprima optiunea de impartire a riscurilor si pierderilor in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a actului normativ, termen care curge de la data de 4 aprilie 2011 si se incheie la data de 3 iulie anul curent", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Reprezentantii MFP precizeaza ca, in data de 10 mai 2011 a avut loc, la sediul ministerului, intalnirea reprezentantilor MFP, ai Bancii Nationale a Romaniei, ai Asociatiei Romane a Bancilor si ai Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Potrivit acestora, scopul intalnirii a fost aceea de a clarifica pasii si solutiile care ar conduce la optimizarea relansarii Programului Prima Casa in cel mai scurt timp.

"Protocolul de colaborare, in baza caruia va demara noua etapa a Programului, se afla in ultima faza de lucru, dedicata definitivarii, fiecare autoritate implicata lucrand intens pe domeniul sau de competenta, in vederea armonizarii tuturor aspectelor tehnice, economice, informatice si juridice", se arata in comunicat. 

#mfp, # prima casa, # programul prima casa , #Prima casa