Millennium incepe "Prima Casa 4"

Marti, 21 Iunie 2011, ora 11:47
1542 citiri
Millennium incepe "Prima Casa 4"

Millennium Bank a inceput sa dea credite prin programul "Prima Casa 4", avand un fond de 50 milioane euro, conform NewsIn.

Banca a alocat 50 de milioane de euro pentru credite "Prima Casa", suma echivalenta cu imprumuturile totale acordate in primele trei editii ale programului, se arta intr-un comunicat al Millennium Bank.

Clientii pot beneficia de credite "Prima Casa" in euro, al caror singur cost este dobanda variabila, calculata ca suma dintre Euribor la trei luni si marja de 4%.

Comisioanele de analiza si de acordare sunt gratuite, iar costul evaluarii locuintei este suportat de catre banca.

"Prima Casa" se adreseaza oricarei persoane fizice care nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta, sau care detine cel mult o unitate locativa, dobandita prin orice alt mod decat prin program, in suprafata utila mai mica de 50 de metri patrati.

Guvernul a decis, in martie, ca garantia statului sa fie redusa la jumatate, iar in program sa fie incluse si persoanele care detin deja o casa in suprafata maxima de 50 metri patrati si doresc un confort sporit, bancile avand la dispozitie trei luni pentru a stabili daca accepta noile conditii.

Cele 12 banci care si-au anuntat intentia de a acorda in continuare credite cu garantia statului au un plafon total de 1,4 miliarde euro pentru programul "Prima Casa 4".

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#banci prima casa, #credit, #credit ipotecar, #millennium, #prima casa 4 , #Prima casa