Netcity ne arde la buzunar

Miercuri, 05 August 2009, ora 10:10
1275 citiri
Netcity ne arde la buzunar

Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, avertizeaza ca proiectul Netcity prin care se implementeaza retea de fibra optica pentru telecomunicatiile din Bucuresti poate crea un monopol la nivelul retelelor, umfland preturile.

"Daca ramane singur pe piata, operatorul retelei Netcity poate impune preturi foarte mari, care se vor rasfrange pana la urma asupra consumatorilor.

Consiliul Concurentei incearca sa convinga Primaria Capitalei sa construiasca Netcity intr-un mod compatibil cu legislatia concurentei", a declarat oficialul, informeaza Evenimentul Zilei.

Pana pe data de 21 septembrie Consiliul Concurentei trebuie sa transmita Comisiei Europene (CE) raspunsurile la o serie de intrebari despre proiect.

Cat despre proiectul "Prima Casa", Bogdan Chiritoiu a afirmat ca, cel mai probabil, reprezentantii europeni nu vor avea nimic de obiectat.

"Impreuna cu Finantele, am pregatit un raspuns, care explica faptul ca nu e vorba de ajutor de stat, ci de un sprijin pentru beneficiarii programului", a spus Chiritoiu. 

#proiect, # CE, # telecomunicatii, # preturi , #Prima casa