Nita: Dorinta este ca locuintele prin "Prima Casa" sa fie construite

Luni, 01 Iunie 2009, ora 00:05
1838 citiri
Nita: Dorinta este ca locuintele prin "Prima Casa" sa fie construite

Ministrul pentru IMM, Constantin Nita, a declarat, duminica, la Suceava, ca a stabilit cele sapte etape ce trebuie parcurse pentru obtinerea unei locuinte prin programul guvernamental "Prima Casa", aratand ca, dupa opinia sa, aceste case trebuie sa fie construite, si nu cumparate de pe piata libera.

Nita a spus, intr-o conferinta de presa, ca pentru a se putea multiplica garantia oferita de stat pentru obtinerea unui credit aceste locuinte incluse in program ar trebui construite, si nu achizitionate de pe piata libera. "Dorinta noastra este ca aceste case sa fie construite, si nu luate de pe piata libera, decat, eventual, cele construite dupa 1 septembrie 2008, atunci cand a inceput perioada de criza.

Eu cred ca numai in felul acesta putem sa multiplicam aceste garantii si sa dam posibilitatea sectorului privat sa poata sa lucreze", a spus Nita. El a adaugat ca pentru acest program prima data va trebui depusa cererea de finantare, iar pasul al doilea este analiza eligibilitatii, conform normelor bancare.

Ulterior, se va face solicitarea garantiei la Fondul de garantare, urmata de analiza acestei solicitari si de acordarea garantiei catre banca de catre Fondul de garantare, iar apoi aprobarea dosarului clientului. In final se va inscrie ipoteca, de banca, pe numele statului.

"Aceste sapte etape stau la baza acordarii acestei garantii", a spus Nita. El a aratat ca Ministerul de Finante impreuna cu Fondul de garantare vor trebui sa negocieze "foarte strans" cu bancile, sa gaseasca cea mai buna solutie de finantare la o dobanda cat mai mica.

Executivul a anuntat, recent, un program prin care creditele contractate pentru cumpararea primei locuinte vor fi garantate de stat in limita maxima de 60.000 euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nita, #prima, #casa , #Prima casa