Prima Casa 3: Ce se modifica?

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 13:03
1965 citiri
Prima Casa 3: Ce se modifica?

Pentru anul 2011, plafonul garantiilor care pot fi emise este de 200 de milioane de euro, aceasta fiind diferenta neutilizata din plafoanele alocate pentru anii 2009 si 2010, care va fi realocata intre finantatorii acceptati, se arata in nota de fundamentare a actului normativ, publicata pe site-ul Ministerului Finantelor.

Pana la sfarsitul anului 2010, prin programul guvernamental Prima Casa au fost emise 34.633 de garantii, in valoare totala de 1,416 miliarde de euro, din plafonul cumulat de 1,7 miliarde de euro, pentru perioada 2009 - 2010.

Astfel, ar putea fi prea scazut plafonul de 200 de milioane de euro pentru acest an? Potrivit specialistilor in domeniu, suma ar fi chiar mai mult decat potrivita.

"Plafonul de 200 de milioane de euro este suficient pentru moment, atat timp cat toate imobilele cumparate prin programul Prima Casa au avut deprecieri ale valorii constante, cu valori cuprinse intre 5 - 10 la suta cel putin, in fiecare an", a explicat, pentru Ziare.com, Dragos Dragoteanu, fondatorul companiei imobiliare Euroest.

Potrivit spuselor sale, preturile locuintelor din imobilele vechi, construite inainte de 1977, vor continua sa scada. In cazul altor segmente de locuinte, preturile vor varia si in functie de ofertele disponibile la vanzare in zonele adiacente.

"Cu siguranta nu va exista o imbunatatire vizibila a pietei imobiliare pe nici un segment", a precizat Dragoteanu.

Citeste continuarea pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#prima, #casa, #apartament, #locuinte, #preturi, #imobiliare , #Prima casa