Prima Casa: Avans 5% daca locuinta costa 60.000 euro sau 3000 euro plus diferenta, daca e mai scumpa

Sambata, 13 Iunie 2009, ora 22:50
2026 citiri
Prima Casa: Avans 5% daca locuinta costa 60.000 euro sau 3000 euro plus diferenta, daca e mai scumpa

Beneficiarii Programului Prima Casa trebuie sa dea de un avans de 5% din pretul de achizitie al locuintei daca acesta este mai mic sau egal cu 60.000 de euro, iar daca pretul locuintei este mai mare - un avans de 3.000 de euro plus diferenta dintre suma de 60.000 de euro si pretul de achizitie.

Datele vor fi cuprinse in normele de implementare a Programului "Prima Casa", care vor fi discutate in sedinta de duminica a Executivului, au declarat pentru NewIn surse ministeriale. Durata maxima a unui credit contractat prin "Prima casa" este de 30 de ani, iar contractul de credit nu trebuie sa contina clauze care sa permita modificarea unilaterala de catre banca a acestuia.

Totodata, beneficiarii Programului trebuie sa constituie un depozit colateral pentru garantarea dobanzii, cu o valoare minima egala cu trei rate de dobanda. O alta conditie este ca beneficiarii sa achizitioneze in cadrul Programului o locuinta finalizata, aflata pe teritoriul Romaniei, inscrisa in cartea funciara si "libera de sarcini".

Cei care beneficiaza de programul "Prima Casa" se mai obliga sa nu instraineze locuinta achizitionata in primii 5 ani de la data dobandirii. De la expirarea acestui termen, in cazul preluarii contractului de credit de catre un tert, acesta trebuie sa intruneasca, de asemenea, conditiile de eligibilitate ale beneficiarilor Programului. Bancile participante la program nu vor percepe comision de rambursare anticipata.

#prima, #casa, #imobiliar , #Prima casa