"Prima casa" avantajeaza tranzactiile cu apartamente vechi si nu da de lucru economiei

Vineri, 05 Iunie 2009, ora 09:47
2292 citiri
"Prima casa" avantajeaza tranzactiile cu apartamente vechi si nu da de lucru economiei

Guvernul a anuntat programul "Prima casa" luand prin surprindere o tara intreaga, dar pana sa puna la punct detaliile de implementare a proiectului, preturile apartamentelor au crescut pentru cateva zile chiar si cu 30%, cel putin in Bucuresti.

"Pretul pentru apartamentele vechi care se vindeau cu 40-50.000 de euro a crescut intr-o singura zi la 60.000 de euro dupa anuntarea programului "Prima Casa", iar ulterior au revenit dupa cateva zile, semn ca acest proiect este asteptat cu mare interes", a declarat Valentin Ilie, CEO al companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker.

Programul "Prima Casa" va reusi cel mult sa dezghete tranzactiile imobiliare, dar nu va reusi sa le dea de lucru constructorilor, in conditiile in care dezvoltatorii nu vor sa reduca preturile la locuintele noi si nu vor reusi sa se incadreze in plafonul de 60.000 de euro, suma maxima pe care Guvernul o va garanta la acordarea unui credit ipotecar.

Dezvoltatorii sustin ca acest program avantajeaza tranzactiile cu locuinte vechi pentru ca au suprafete si preturi mai mici. "Programul acesta nu se adreseaza apartamentelor noi. Ca si dezvoltatori, va spun ca nu am redus preturile si nici nu vom face acest lucru. Acest program ne va afecta indirect si pe termen lung. Clientii nostri sunt in special cei care isi vand apartamentul vechi si doresc sa cumpere unul nou", a declarat Atena Tiplic, sales manager al Asmita Gardens.

Principalul avantaj pe termen scurt al acestui program este ca va readuce increderea cumparatorilor de locuinte.

#incredere, #locuinte, #preturi, #tranzactii , #Prima casa