Prima Casa: efecte limitate si vanzari de locuinte mici

Luni, 26 Octombrie 2009, ora 13:40
1939 citiri
Prima Casa: efecte limitate si vanzari de locuinte mici

Programul Prima Casa va avea efecte limitate si va incuraja doar achizitia de locuinte cu spatii reduse, este una dintre concluziile unui studiu trimestrial al companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle, unul dintre liderii mondiali in domeniu.

O explicatie o constituie faptul ca majoritatea spatiilor rezidentiale de pe piata din Bucuresti au preturi mai mari decat limita de 60.000 euro impusa de programul guvernamental Prima Casa.

"Noul program guvernamental "Prima Casa", considerat a fi o modalitate de relaxare a cererii, va avea efecte limitate si va stimula doar vanzarile de unitati rezidentiale cu suprafete mici. In cele mai multe cazuri pretul de vanzare depaseste puterea de cumparare a spatiilor rezidentiale precum si pragul de pret impus de programul guvernamental", se arata in studiul mentionat.

Potrivit acestuia, cererea de spatii rezidentiale a fost sustinuta in mare masura de accesul usor la credite ipotecare.

In ciuda relaxarii conditiilor de creditare, costul acestora este in continuare mare si greu de accesat de catre familiile cu venituri medii din Bucuresti, cred consultantii imobiliari de la Jones Lang LaSalle.

#prima, #casa, #locuinte, #limita, #vanzari, #apartamente , #Prima casa