Saramet: 70% dintre locuintele prin Prima Casa sunt construite inainte de 1990

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 23:39
2319 citiri
Saramet: 70% dintre locuintele prin Prima Casa sunt construite inainte de 1990

Programul "Prima Casa" nu a reusit sa stimuleze constructiile de locuinte noi, cum ar fi trebuit, ci a facilitat tot achizitia de case vechi, 72% dintre acestea fiind construite inainte de 1990, a declarat presedintele FNGCIMM, Aurel saramet.

"Prima Casa nu a avut efectul de antrenare. Asta a facut ca s-au cumparat cam 72% locuinte vechi, construite inainte de 1990, iar 25-26% l-au reprezentat cumparari de locuinte construite dupa 2008, deci aflate in stocul cuiva, aflate la dezvoltatorii imobiliari care erau blocati", a precizat presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM).

Acesta a adaugat ca "efectele de multiplicare au fost in alte zone de deblocare financiara, dar nu au avut efectul de antrenare vizavi de cresterea consumului pentru piata de constructie, pentru caramizi, gresie sau faianta".

FNGCIMM a acordat pana in prezent 30.500 de garantii pentru cele doua programe "Prima Casa", in valoare totala de 1,255 miliarde euro.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#prima casa, #dezvoltatori, #locuinte, #garantii, #constructii , #Prima casa