Tepe de sute de mii de euro cu "Prima Casa"

Miercuri, 12 August 2009, ora 11:21
2209 citiri
Tepe de sute de mii de euro cu "Prima Casa"

29 de persoane din Bucuresti au fost pacalite de patru escroci care spuneau ca ii vor ajuta sa isi cumpere locuinte prin programul guvernamental "Prima Casa".

Oamenii au dat mii de euro avans, sperand sa isi cumpere locuinte, rezultand intr-un prejudiciu total de aproape 150.000 de euro. Prejudiciul a fost recuperat doar in proportie de 35%, prin indisponibilizare de bunuri.

Doi dintre escroci le spuneau celor dornici sa isi cumpere locuinte cu pretul in limita a 60.000 de euro ca sunt reprezentanti ai Primariei sau de la Agentia Nationala pentru Locuinte. Ei prezentau si documente falsificate, cu antetul Guvernului, SRI, ANL, Postei Romane pentru a avea credibilitate.

Ei promiteau ca vor intermedia aceste tranzactii si ca trebuie sa achite un avans de 5.000 pana la 8.000 de euro, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, la un post de televiziune.

Oamenii, dornici sa isi achizitioneze locuinte prin Prima Casa, erau dusi de nas de doi dintre membrii gruparii. La discutiile initiale participau, ca din intamplare, alte doua persoane care spuneau ca au facut si ei acelasi targ si aveau rolul de a-i convinge pe oameni ca este o afacere buna.

"Sunt 29 de plangeri iar prejudiciul este de 150.000 de euro, pentru ca au prezentat niste contracte vanzare-cumparare si solicitau in avans sunt intre 5.000 si 8.000 de euro. Cele patru persoane au primit interdictia de a parasi localitatea", a declarat Christian Ciocan.

Una din femei, in varsta de 38 de ani, si-a pierdut urma de cand toata afacerea a iesit la iveala.

Pentru a intra in programul guvernamental "Prima Casa" cetatenii trebuie sa depuna cereri de finantare si dosare la una din bancile care participa la program. Fondul de Garantare acorda, in caz ca sunteti eligibil, o garantie in limita a 60.000 de euro.

Pentru "Prima Casa" este necesar un avans de 5% din valoarea locuintei, daca pretul acesteia este mai mic sau egal cu 60.000 de euro sau 3.000 de euro plus diferenta dintre pretul locuintei si 60.000 de euro, daca pretul imobilului depaseste suma de 60.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#prima, #casa, #euro, #locuinte, #ciocan , #Prima casa