APIA a efectuat plati de peste 276 milioane euro

Joi, 28 Mai 2009, ora 14:11
1361 citiri
APIA a efectuat plati de peste 276 milioane euro

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a platit, incepand din 25 martie si pana in prezent, circa 276,4 milioane de euro, plati pe suprafata pentru 2008 aferente cererilor depuse de circa 406.000 fermieri, a comunicat, joi, agentia, citat de NewsIn.

Beneficiarii masurilor de sprijin pe suprafata pot fi persoanele fizice si/sau persoanele juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata, in calitate de proprietari, arendasi, concesionari, asociati, administratori in cadrul asociatiilor in participatiune.

Daca proprietarul a dat terenul in arenda, l-a concesionat sau l-a inchiriat, sprijinul financiar pe suprafata in cauza va fi acordat celui care lucreaza terenul.

Potrivit APIA, sunt eligibile la plata exploatatiile cu suprafata de cel putin un hectar si formate din parcele agricole cu suprafata de cel putin 0,3 hectare.

In cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel putin 0,1 hectare.

Schemele/masurile de sprijin pe suprafata sunt finantate din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR).

Directorul general al APIA, Daniel Constantin, anunta in luna aprilie ca va finaliza acordarea acestor plati pana la 30 iunie 2009, termen pana la care platile pot fi efectuate fara a primi penalizare din parte CE 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#arendasi, #buget, #concesionari, #finantare, #proprietari , #Proprietari