BERD ar putea deveni actionar indirect la E.ON Moldova si E.ON Gaz Romania - 29 Septembrie 2006

Vineri, 29 Septembrie 2006, ora 10:22
899 citiri

Banca Europeana pentru Dezvoltare ar putea achizitiona, indirect, pachete minoritare de actiuni la distribuitorul de energie electrica E.ON Moldova si la furnizorul de gaze naturale E.ON Gaz Romania, ambele controlate de grupul german de utilitati E.ON.BERD va colabora cu E.ON Ruhrgas Group si E.ON Energie Group.

Ambele firme controleaza indirect participatii de 51% din actiunile E.ON Gaz Romania, si, respectiv, E.ON Moldova, prin intermediul unor firme holding la care detin pachetul integral de actiuni.

Scopul masurii este sprijinirea companiilor E.ON Ruhrgas Group and E.ON Energie Group, proprietarii firmelor romanesti, in vederea realizarii obiectivelor si investitiilor in Romania.

E.ON Moldova (fosta Electrica Moldova) a fost preluata de grupul german in 2005.

E.On Ruhrgas controleaza 51% din titlurile E.ON Gaz Romania. Compania germana E.ON Ruhrgas a preluat de la stat 51% din actiunile Distrigaz Nord in iunie 2005, schimband denumirea societatii, la 1 aprilie 2006, in E.ON Gaz Romania.

E.ON Moldova are un numar de 1,3 milioane de clenti in zona nord-estica a tarii, in timp ce distribuitorul de gaze naturale E.ON Gaz Romania aprovizioneaza 1,2 milioane de clienti in partea de nord a tarii.

Mediafax