Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Casele romanesti devin dependente de PVC

Casele romanesti devin dependente de PVC
Cererea pentru produse din PVC a crescut in ultimul timp, atit atunci cind este vorba despre finisaje interioare, cit si atunci cind este folosit pentru finisajele exterioare. Cel mai adesea, PVC-ul este intilnit la ferestre, fie ale blocurilor, fie ale caselor.

"PVC-ul este un material foarte des intilnit la constructia de case. Este folosit cu succes la confectionarea de ferestre cu geam termopan, la confectionarea fatadelor, precum si la acoperirea pardoselilor", ne-a spus Ciprian Ana, administratorul firmei Policons Group SRL. De putin timp, PVC-ul a inceput sa fie folosit si la confectionarea de garduri, precum si a mobilierului de gradina.

Studiile arata ca PVC-ul este ales de cei mai multi proprietari care vor sa isi monteze geamuri termoizolante. Motivul pentru care este preferat, in detrimentul aluminiului si a lemnului stratificat, este ca are un pret mai mic. "Pretul minim al ferestrelor cu timplarie de PVC, alba, este de aproximativ 60 de euro metrul patrat", ne-a spus Corneliu Veliscu, directorul firmei Melcret Iasi, adaugind ca pe acest segment, la nivelul orasului unde isi desfasoara activitatea, vinzarile sint cu 20% mai mari decit anul trecut. Pretul poate creste considerabil in functie de modelul ferestrei, de numarul deschiderilor. Un alt segment unde PVC-ul a inceput sa fie din ce in ce mai vizibil este cel al fatadelor.

Fata exterioara din PVC este din ce in ce mai cautata pentru ca are o durata de viata mare, se intretine si se monteaza usor. Preturile pentru lambriurile din PVC pentru exterior variaza intre 17 si 23 de lei metrul patrat, fara accesorii si manopera. "De obicei, manopera este inclusa in pret, iar accesoriile costa intre 10 si 20 de lei metrul liniar de fatada", ne-a spus Catalin Stanciu, manager de vinzari la firma Alicarus. Potrivit lui Stanciu, vinzarile la acest tip de fatada sint mai mari in acest an decit in perioada similara a anului trecut cu aproximativ 50%.

Continuarea in <a href=http://www.cotidianul.ro/index.php?id=13539&art=34780&cHash=b9bf263674>Cotidianul</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 891 ori