Circa 50% dintre proprietari vor incheia o asigurare obligatorie a locuintelor in 2011

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 14:33
1323 citiri
Circa 50% dintre proprietari vor incheia o asigurare obligatorie a locuintelor in 2011

Aproximativ 50% dintre proprietarii de locuinte vor incheia, pana in 15 iulie 2011, o asigurare obligatorie a caselor, in conditiile in care de la 15 iulie 2010 au fost incheiate deja 75.000 de polite, a declarat marti presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu.

Startul programului de asigurare obligatorie a locuintelor a fost dat oficial la data de 15 iulie 2010.

"Estimez ca, pana la 15 iulie 2011, aproximativ 50% dintre proprietarii de imobile vor avea asigurare obligatorie a locuintelor. Este astfel momentul sa se schimbe perceptia gresita ca problemele comunitatii pot fi rezolvate doar cu ajutor de la bugetul de stat - care este unul limitat, lucru tot mai evident in aceste zile - si fiecare dintre noi sa faca mai mult pentru a-si proteja propriile bunuri", a mentionat Toncescu.

Ea sustine ca asigurarile reprezinta cea mai simpla si accesibila solutie de protectie, in special pentru populatia cu venituri mici si medii, care nu are suficienta putere financiara sa isi repare sau inlocuiasca bunurile afectate.

"Ca in cazul oricarui alt proiect aflat la inceput de drum, mai ales daca acesta se adreseaza unui numar foarte mare de consumatori, este de inteles sa nasca temeri, reticenta sau poate chiar suspiciuni. La fel s-a intamplat, spre exemplu, si in cazul constatarii amiabile de accident, a sistemului bonus-malus sau a emiterii electronice a asigurarii RCA, dar timpul a demonstrat ca toate acestea sunt de folos asiguratilor si sunt implementate fara probleme deosebite", a mai spus Toncescu.

#asigurari locuinte polite , #Proprietari