Criza obliga producatorii de haine de lux sa taie din preturi

Sambata, 12 Septembrie 2009, ora 12:14
2085 citiri
Criza obliga producatorii de haine de lux sa taie din preturi

Producatorii de imbracaminte de lux trebuie sa reduca preturile pentru a supravietui crizei, in conditiile in care cumparatorii se orienteaza catre produse mai ieftine, a declarat Albert Eickhoff, retailer care l-a descoperit si lansat pe creatorul Gianni Versace.

Eickhoff, in varsta de 73 de ani, proprietar al magazinului cu acelasi nume din Dusseldorf, l-a descoperit pe Gianni Versace in 1976 si a organizat prima prezentare de moda a acestuia.

Eickhoff a fost totodata primul retailer german care a importat haine produse de Giorgio Armani si Roberto Cavalli, transmite Bloomberg.

"In special creatorii de moda francezi si italieni vor fi nevoiti sa micsoreze preturile pentru a ramane in afaceri , avand in vedere viteza de reactie la schimbarea tendintelor a unor producatori precum Zara", a declarat Eickhoff.

Producatori precum Inditex, proprietarul magazinelor Zara , se adapteaza uimitor de repede la tendintele modei, a aratat Eickhoff, care realizeaza vanzari anuale de circa 25 milioane euro.

Inditex produce circa doua treimi din imbracaminte in Spania, Portugalia si Maroc, reusind sa devanseze, in privinta introducerii noilor modele, companii concurente precum Hennes&Mauritz, ai carei furnizori sunt majoritatea in Asia.

Compania Inditex este prezenta, din 2004, si pe piata de retail din Romania, cu branduri ca Zara, Bershka, Stradivarius si Pull and Bear. 

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
#criza, #lux, #pret, #bani, #haine , #Proprietari