Hotelul Ambasador, restituit proprietarului de drept

Luni, 27 Mai 2013, ora 12:10
2987 citiri
Hotelul Ambasador, restituit proprietarului de drept

Terenul si cladirea Hotel Ambasador din Bucuresti, aripa dinspre Ciclop, au fost restituite in natura mostenitorilor arhitectului Arghir Culina, fostul proprietar, dupa un litigiu care a durat zece ani.

Imobilul compus din teren in suprafata de 520 mp si cladire cu subsol, parter si 13 etaje, situat in Bulevardul Magheru inspre Garajul Ciclop, a fost scos de sub nationalizare prin admiterea irevocabila a actiunii in revendicare si redobandit in natura.

Cladirea a fost construita intre anii 1937 si 1939, fiind proiectata de catre proprietar, si a devenit cunoscuta pentru gazduirea Hotelului Ambasador.

Dupa 10 ani de judecata, Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat prin hotarare irevocabila de respingere a recursurilor formulate de Ambasador SA, AVAS si Ministerul Finantelor solutia pronuntata inca din 2003 de Tribunalul Bucuresti si confirmata de Curtea de Apel Bucuresti anul trecut, se arata intr-un comunicat al societatii de avocatura Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP), care i-a reprezentat pe mostenitorii fostului proprietar.

"Drept consecinta, SC Ambasador SA a fost obligata sa lase reclamantilor in deplina proprietate si linistita posesie imobilul mentionat, fiind constatata nevalabilitatea titlului prin care statul a dobandit proprietatea hotelului Ambasador", se spune in comunicat.

ZRP asigura servicii de asistenta juridica atat in sfera litigiilor si a arbitrajului, cat si in domeniul avocaturii de business si al consultantei fiscale.

#retrocedare Hotel Ambasador, #proces Hotel Ambasador, #restituire Hotel Ambasador , #Proprietari