Imobiliare: proprietarii sunt "usor" optimisti. Cat va dura?

Miercuri, 30 Martie 2011, ora 13:51
1727 citiri
Imobiliare: proprietarii sunt "usor" optimisti. Cat va dura?

Optimismul moderat al proprietarilor de apartamente incepe sa se vada in numarul crescut de oferte dar si in fluctuatia preturilor, care pot ajunge sa le depaseasca pe cele ale locuintelor scoase la vanzare in 2010.

"In ultimele luni se observa un optimism in piata, ceea ce se reflecta in preturile solicitate pentru locuintele scoase la vanzare de la inceputul anului, care sunt in unele cazuri mai ridicate decat ale celor ale ofertei deja existenta ", a declarat intr-o conferinta de presa Dorel Nita, coordonatorul proiectului Analize Imobiliare, lansat, miercuri de portalul imobiliare.ro.

Zona Unirii este unul din cazurile exemplificate de reprezentantii portalului imobiliar, unde pretul cerut pentru ofertele adaugate in ultimele 30 de zile este mai mare decat cel al ofertelor existente in piata, cu circa 7% in cazul apartamentelor vechi.

Produsul lansat de imobiliare.ro va pune la dispozitia firmelor care activeaza in domeniul imobiliar analize detaliate, care acopera cele mai mari orase din tara si zonele acestora, pe piata apartamentelor vechi si noi, impartite in patru categorii, dupa numarul camerelor si suprafata.

Pentru fiecare din trei indicatori de baza - numarul de oferte, pretul total si pretul pe metru patrat - se calculeaza valoarea absoluta si variatiile lunare si anuale, la nivel de zona, tip de tranzactie si categorie de proprietate.

Analizele vor fi realizate pe o baza de date de peste 1,5 milioane de oferte, care au fost active in piata incepand cu 2008.

In urma analizelor prezentate pentru trei zone din Bucuresti, respectiv Unirii, 1 Mai si Militari, s-au constat o serie de diferente importante in functie de locatia locuintelor, care potrivit reprezentantilor imobiliare.ro nu pot fi surprinse doar printr-un indice, care reflecta un trend si nu o valoare absoluta.

"In toate cele trei zone analizate se constata o crestere a numarului de oferte noi intrate pe piata.

De asemenea, sunt anumite categorii de locuinte unde preturile sunt mai ridicate decat vechile oferte. Se simte o euforie, dar nu putem spune daca va fi de durata sau nu", a spus Iulian Niculae, reprezentantul agentiei imobiliare Victoria Consult, unul din partenerii portalului pentru serviciul de analize.

El a aratat ca in general diferenta dintre pretul solicitat de proprietari si cel de tranzactionare este de 20-30%. 

"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
Detaliile cruciale la care trebuie să fie atenți românii când își caută apartament: „Cu cât o clădire este mai înaltă, cu atât este mai periculoasă”
Detaliile cruciale la care trebuie să fie atenți românii când își caută apartament: „Cu cât o clădire este mai înaltă, cu atât este mai periculoasă”
Unul dintre criteriile importante pe care persoanele care caută să închirieze sau să cumpere un apartament îl iau în considerare este siguranța. Aceasta este dată inclusiv de cât de bine...
#imobiliare, #preturi apartamente, #apartamente vechi, #proprietari apartamente , #Proprietari