Impozitul suplimentar pe cladiri: necesar, dar fara efect

Joi, 01 Iulie 2010, ora 15:35
2619 citiri
Impozitul suplimentar pe cladiri: necesar, dar fara efect

Decizia Guvernului de a majora impozitul pe proprietate, cu 65%, 150% si 300%, in functie de numarul caselor detinute, este corecta, in sine, dar rezultatele s-ar putea sa nu fie cele scontate, sunt de parere analistii citati de Bloombiz.ro.

oameni de afaceri sa se imbogateasca doar prin cresterea valorii proprietatilor, in ultimii 10 ani", a declarat analistul Bloombiz.

Vulcanescu este de parere ca primul impuls al proprietarilor va fi de ocolire a legii, in sensul in care cei avizati isi vor redistribui proprietatile pe numele membrilor de familie.   

In opinia acestuia, cei mai afectati vor fi cei care au luat o a doua casa pe credit. "Daca au luat aceasta locuinta in rate, inainte de criza, atunci e o problema si mai mare".

Guvernul a decis miercuri ca persoanele care detin in proprietate mai multe cladiri sa achite impozite majorate cu 65%, 150% si 300%, in functie de numarul caselor detinute, mai mari comparativ cu impunerile suplimentare actuale, iar diferenta de bani sa fie achitata pana la sfarsitul lunii septembrie, potrivit Mediafax.

Singurii scutiti de la plata acestui nou impozit sunt cei care au imobile mostenite.

#case, #cladiri, #impozit, #suplimentar, #vulcanescu, #zilisteanu , #Proprietari