Locuinta personala ar putea fi scutita de impozit

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 15:12
1897 citiri
Locuinta personala ar putea fi scutita de impozit

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a depus miercuri la Senat o initiativa legislativa de modificare a Codului Fiscal in sensul scutirii de la plata impozitului a locuintei personale in care domiciliaza proprietarul, explicand ca a avea o casa "este o necesitate" si un drept fundamental, conform NewsIn.

"A avea o casa, un domiciliu, este o necesitate. Aceasta necesitate acopera un drept fundamental prevazut de Constitutie. Astfel, art. 47 alin.1 din Legea fundamentala a Romaniei prevede ca . Locuinta proprie ar trebui sa fie o normalitate, nicidecum un privilegiu", se arata intr-un comunicat remis joi NewsIn.

Senatorul UDMR, presedinte al Comisiei Drepturilor Omului, spune ca, din pacate, in Romania a fi proprietarul unei locuinte nu mai este un lucru realizabil pentru multi, iar plata impozitului este "un efort in plus care nu se justifica".

El argumenteaza ca in tari precum Ungaria, Germania si Austria exista posibilitatea de a avea o "casa mai simpla", scutita de impozit, pentru a impiedica dubla impozitare.

"Toti primim in urma muncii noastre bani pentru care platim impozit, iar atunci cand reusim sa ne achizitionam o casa, aceasta devine automat impozabila", motiveaza Frunda.

#frunda, #impozit, #locuinta, #senat , #Proprietari