Locuintele vechi, intre scumpiri si ieftiniri

Joi, 14 Mai 2009, ora 09:59
2847 citiri
Locuintele vechi, intre scumpiri si ieftiniri

Unii analisti sustin ca preturile o iau in sus, altii spun ca nu s-a atins limita minima. 

Specialistii de la Colliers sustin ca, dupa ce preturile au inregistrat in martie cel mai scazut nivel din ultimii doi ani, in aprilie chiar au crescut in anumite zone. In aceste conditii, cei de la Colliers sunt de parere ca piata incepe sa se stabilizeze. "Cresterea resimtita de cateva dintre zonele Bucurestiului poate indica depasirea unui punct de minim, ceea ce inseamna ca ne putem astepta ca in lunile urmatoare sa vedem o tendinta de stabilizare a preturilor", sustin sursele citate.

Exista in piata proprietari care isi pozitioneaza unitatile locative la preturi superioare pietei, dar asta nu inseamna ca tranzactiile au loc la nivelurile solicitate. "Cand acestia primesc o oferta agresiva, cu 10% sau chiar 20% mai mica fata de ceea ce au cerut, o accepta pe loc, mai ales daca respectivul cumparator dispune de bani cash sau a obtinut deja creditul", explica Adrian Sischin, directorul Remax Romania.

Reprezentantul Remax considera chiar ca locuintele s-ar mai putea ieftini. "Cred ca preturile n-au atins inca cel mai scazut nivel, mai ales pe anumite segmente", e de parere Sischin. Acest lucru e valabil mai ales pentru apartamentele de la periferie. Scumpirile sunt insa putin probabile in conditiile in care, dincolo de blocajul pietei imobiliare, criza financiara impiedica oamenii care dispun de lichiditati sa se arunce la investitii majore. In plus, lipsa banilor ii forteaza pe unii proprietari sa vanda sub pretul pietei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credite, #ieftiniri, #locuinte, #preturi, #scumpiri , #Proprietari